Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 2002 filmjeit?

|

A reggeli kávé után úgy pattogsz, mint Yoda? 2002 óta a kedvenc rappered Eminem? Vagy éppen A kört látva már félve veszed fel a telefont?

Hirdetés

2002 több szempontból is egy fontos évnek tekinthető. Egyrészről az ekkor megjelent és hatalmas népszerűségnek örvendő Pókember (Tobey Maguire-rel a főszerepben) szépen megágyazni látszott a manapság aranykorukat élő képregényfilmeknek. (Ebben az évben jelent meg a kasszát robbantó Penge 2 is Guillermo del Toro rendezésében, de arról kevesen tudják, hogy képregény az alapja.) Másrészről pedig olyan filmes tendenciák indultak útjukra (A Bourne-rejtéllyel vagy éppen a Különvéleménnyel), amelyek egyszerre kezdték ötvözni a popcorn mozis stílust az okító jellegű, tudományosan információdús formával. Ezek előtt is voltak ilyen jellegű mozik, de igazán csak a 2000-es évektől indultak be és volt rájuk nézői igény.

Hirdetés

Hasonlóan a 2001-es évhez, most is olyan alkotások közül válogathattunk, amik ma már elképesztően nagy kultikus státusznak örvendenek. A fentebb említetteken túl A zongorista, az Álmatlanság, az Adaptáció, az Isten városa magasan kiemelkedik az éves termésből. De érdemes még megemlíteni Az utolsó éjjel, A Gyűrűk Ura: A két torony, a Harry Potter és a Titkok Kamrája, a Kapj el, ha tudsz vagy éppen a Jelek alkotásokat is.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.