Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered Jack Nicholson filmjeit?

|

Száll a szelíd denevérember a kínai negyed ragyogó téglájára. Vagy valami ilyesmi...

Hirdetés

Jack Nicholson egy ikon. Egy legenda, akinek mindenki ismeri a nevét. Azon kevés színészek egyike, akinek még a rossz filmekben való szereplését is megbocsátjuk. Nem csupán közel 80 filmes kredittel, de három Oscar-díjjal is büszkélkedhet (mint Meryl Streep, Frances McDormand vagy éppen Daniel Day-Lewis). Azon széles körben közismert mesterművei mellett, mint a Száll a kakukk fészkére, a Ragyogás avagy a Kínai negyed, a kevésbé népszerű gyöngyszemeivel (Öt könnyű darab, Az utolsó szolgálat, Az ígéret megszállottja) is filmkedvelők milliónak dobbantotta meg a szívét - és dobbantja meg mind a mai napig is.

Hirdetés

Nicholson múlt hét pénteken, április 22-én ünnepelte a 85. születésnapját, mi pedig elképesztően megkésve egy sajátos kvízzel szeretnénk felköszönteni. Az alábbi 10+1 kérdés a színészlegenda egy-egy filmjére fog reflektálni, és ahogy már megszokhattátok tőlünk, igyekeztünk igazán színesre festeni az összképet. Ha találkoztok majd a kvízben olyan filmekkel, amiket még nem láttatok, de már több helyen hallottatok felőlük, mindenképp érdemes utánuk nézni, hátha egy örök élménnyel gazdagodtok általuk.

Ha választani kellene, nektek melyik a kedvenc filmetek Nicholsontól?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.