Hirdetés

Lana Wachowski is megnyílt a The Matrix Resurrections kapcsán

|

A negyedik filmet immáron egyedül rendező Wachowski nővér elárulta, mi inspirálta a negyedik rész megrendezésére.

Hirdetés

A múlt hét igen forgalmas volt a Mátrix franchise háza táján, hiszen kikerült végre a Resurrections első előzetese, ami kapcsán rengeteg teória és interjú látott napvilágot. Utóbbiak között volt Lilly Wachowski nyilatkozata, amelyben őszintén megnyílt a Mátrixtól való távolmaradása kapcsán, hiszen egy másik művészeti formában, a festésben találta meg önmagát. 

Hirdetés

Mint most kiderült, az hogy ő kihagyta a projektet, míg Lana pont annak megvalósításáért küzdött az elmúlt időszakban, ugyanazon események ellentétes feldolgozási folyamatának eredménye lett.

"Meghalt az apám, majd egy barátom, és végül az anyám is. Fogalmam sem volt, hogy tudnám feldolgozni ezt a gyászt. Idáig még csak hasonlóban sem volt részem. Tisztában voltam vele, hogy egyszer véget ér az életük, de végül mégis nagyon nehéz volt. Az agyam folyton kattogott, és egy este, amikor a sírás miatt nem tudtam aludni, egyszer csak összeállt az egész történet. A szüleim már nem voltak velem, de hirtelen ott volt nekem Neo és Trinity, vitathatlanul életem két legfontosabb karaktere. Azonnal megnyugtatott, hogy ez a két karakter ismét életben van, és ennek mechanizmusa igazán egyszerű. Fel lehetne vázolni úgy, hogy ez a két ember meghalt, majd ez a másik kettő visszatért, és hogy milyen jó érzés. És tényleg az! Egyszerű, de lényegében a művészet és a történetek pont ezt csinálják, megnyugtatnak minket."

"Aztán megkérdeztem Lillyt, hogy szintén benne lenne-e, ám ő másképp szerette volna feldolgozni a gyászát. Ő már művészeti iskolába járt, egy teljesen más ösvényt taposott. Ahogy azonban a történet kezdett kibontakozni, és azt elmeséltem a feleségemnek, ő azonnal azt mondta, hogy meg kell csinálnom, viszont én még visszakoztam. Utána pedig a barátaimat is megkérdeztem, akik lényegében a döntőbírái lettek annak a folyamatnak, melynek végén én is bele akartam vágni, hiszen már első körben is miattuk tértünk újra meg újra vissza a Mátrixba."

Coelho és Oravecz Nóra-szintű klisé, hogy minden ember más és más, de az ilyen történetek mutatják be tényleg, hogy mennyire. Adott egy sokáig elválaszthatatlannak tűnő testvérpáros, és míg Lana Wachowski pont egy új Mátrix filmmel tudta feldolgozni a gyászt, és elengedni a múltat, addig Lilly egy teljesen új dologba vágott bele, hogy hasonló érzelmi feloldozásban legyen része. A The Matrix Resurrections így egyfajta búcsú is lesz Lana részéről, ami előrevetítheti, hogy az akciódús trailer ellenére valószínűleg drámai jelenetekből sem leszünk híján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.