Hirdetés

Legendás állatok és megfigyelésük 2 - már most sok közös van a Salmander-testvérekben

|

Továbbá hamarosan valami bejelentésre is számíthatunk.

Hirdetés

Már forog a Legendás állatok és megfigyelésük folytatása, amely a Harry Potter és a Tűz Serlege után a leginkább nemzetközi filmnek ígérkezik a sorozat történetében. Már csak azért is, mivel ez lesz az első olyan film, amelyik nem csak Angliában, hanem Franciaországban is forog majd, a cselekmény pedig Angliában (talán a Roxfortban?), Párizsban (elviekben a francia Mágiaügyi Minisztérium is szerepelni fog benne), valamint az első rész színhelyén, New Yorkban is játszódik majd.

Hirdetés

Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó karakter - a Jude Law alakította fiatal Albus Dumbledore-t követően - az Eddie Redmayne alakította Göethe Salmander bátyja, Theseus Salmander, akit a feltörekvő Callum Turner fog játszani annak ellenére, hogy Turner 8 évvel fiatalabb Redmayne-nél. Amellett, hogy hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy ekkora dolognak lehet a részese, mint J.K. Rowling varázslatos világa, mint kiderült rengeteg közös dolog van közte és Redmayne között, akivel először a meghallgatáson találkozott.

Úgy nőttünk fel, hogy kb. 7 percre laktunk egymástól. Úgy hiszem, ha a világ ugyanazon pontjáról származol, akkor hasonló energia jár át mindkettőtöket.

Slusszpoén, hogy felnőttként is pár sarokra laknak egymástól. Ez a fajta hasonlóság pedig nagyon jól jöhet a kettejük közötti testvéri kapcsolat megteremtésében, hiszen mint azóta kiderült vagy az első részből vagy az aköré kiadott merchandising anyagokból, Theseus igazi háborús hős, aki azóta a Mágiaügyi Minisztérium egyik vezető aurorja, és ahol öccse - értelemszerűen teljesen más beosztásban - is dolgozik. Hogy az ifjú magizoológus mennyire él bátyja árnyékában, és mennyire járult ez hozzá zárkózott személyiségéhez, azt még nem tudhatjuk, de vélhetően nem lesz éppen feszültségektől mentes a kapcsolatuk.

Emellett a Rowling alapította gyermek jótékonysági szervezet, a Lumos twitter-oldalán egy különös felhívás jelent meg, miszerint augusztus 14.-én, vagyis hétfőn valami különleges meglepetéssel fognak kedveskedni és a Legendás állatok logó alapján a filmhez lehet valami köze. Egyelőre semmi információ nincs arról, hogy ez mit is takar, de vonatkozhat az első részre, lehet jótékonysági felhívás - hiszen annak egyik fontos témája, a gyerekbántalmazás a szervezet profiljába is vág - de lehet, hogy a második rész címét jelentik be.

Mindenesetre annyit tudunk, hogy a második rész pár hónappal a New Yorkban történtek után veszi fel a fonalat. Gellert Grindelwald (Johnny Depp) a követői segítségével megszökik a MACUSA fogságából, hogy folytassa harcát a magnixek, avagy a muglik ellen és elhozza a varázslók felemelkedését. Az egyetlen, aki megállíthatja egykori barátja (és szerelme?), a Roxfort jelenlegi Átváltoztatástan tanára, Albus Dumbledore (Jude Law), aki annak az egykori tanítványának a segítségét kéri, aki maga is közreműködött Grindelwald elfogásában, vagyis Göethe Salmanderét (Eddie Redmayne). Az új kaland pedig újra egyesíti a korábbi barátokkal: Tina Goldsteinnel (Katherine Waterston), a MACUSA aurorjával, annak húgával, Queenie-vel (Alison Sudol), valamint a jóravaló magnixszel, Jacob Kowalskival (Dan Fogler). Azonban Grindelwald alaposan próbára teszi a négyes barátságát.

Rowlingék egy sötétebb folytatást ígérnek - ez a Harry Pottereket figyelembe véve nem különösebben meglepő - de azt még nem tudni, hogy az Ezra Miller alakította Credence Barbone hogyan kerül ismét képbe, vagy a Zoe Kravitz megformált Leta Lestrange szerepe mi is lesz (a fenti próbatételek egyike valószínűleg ő lehet), ahogy a fent taglalt Theseus Salmanderrel kapcsolatban is csak találgathatunk, de vélhetően a Grindelwald elleni hajtóvadászatból ő is alaposan kiveszi majd a részét. Callum Turner egyébként most fejezte be a Marc Webb (Tehetség, A csodálatos Pókember 1-2) rendezte The Only Living Boy In New York sajtókörútját, így energiáit most már a Legendás állatok folytatására összpontosíthatja, amit ezúttal is David Yates jegyez, a bemutató pedig 2018. november 16.-a.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.