Hirdetés

Legendás alak bukkan fel a Legendás állatok 2-ben

|

Régi-új név tér vissza a varázsvilágba.

Hirdetés

Lassacskán a végéhez közelednek a Legendás állatok és megfigyelésük folytatásának a forgatási munkálatai, ami nem jelenti azt, hogy ne érnék még mindig meglepetésként casting hírek a gyanútlan muglikat. A Pottermore például most egy sor új csatlakozó színész nevét tette közzé a szerepeikkel együtt. Ismerős nevek és családnevek sorakoznak, viszonylag ismeretlen színészek tálalásában.

Hirdetés

A legismertebb figura ezek közül kétségtelenül Nicholas Flamel, aki az első rész, a Bölcsek Köve egyik kulcsfigurája volt, anélkül, hogy egyszer is felbukkant volna testi valójában. Flamel volt az, akinek egyedüliként sikerült elkészítenie a Bölcsek Kövét, amely minden vegytiszta fémet színarannyá tud változtatni, valamint képes életelixírt biztosítani tulajdonosának. Erre fájt Rowling első története során Voldemort foga és ezt rejtette az alkimista tudós jóbarátja, Albus Dumbledore (akit ebben a filmben Jude Law kelt életre) egy sor mágikus trükk mögé, amit végül Harry Potternek sikerült megszereznie a fekete mágus orra (haha.. érted?!) elől, igaz, csak kis híján. Most már bizonyos, hogy Flamelt a mexikói születésű Brontis Jodorowsky kelti életre.

Az 1962-es születésű Jodorowsky már 8 éves kora óta szerepel filmekben, ami nem véletlen, hiszen - ahogy a filmekben jártasabbak a nevéből sejtik - apja az az Alejandro Jodorowsky, akinek meg nem valósult Dűne filmtervezete ma is legenda számba megy. Ebben a verzióban (amit végül David Lynch valósított meg, hamarosan pedig a Szárnyas fejvadász 2049-el mennybe menetelő Denis Villeneuve) eredetileg pont fia, Brontis játszotta volna Paul-t, mellette pedig olyan nagy neveket tervezett szerepeltetni, mint Orson Welles (a Báró), Salvador Dali (a Császár), Mick Jagger (Fred Rautha), Alain Delon (Duncan Idaho), vagy Geraldine Chaplin (Jessica úrnő), a zenéért pedig a Pink Floyd, a látványért pedig H.R. Giger felelt volna. És hogy mit keres az egyébként mexikói születésű, egyébként ukrán felmenőkkel rendelkező ifjabb Jodorowsky a stábban? Mivel a Legendás állatok 2 stábja ezúttal Franciaországban is forgat, ahol a színész 1979 óta él és dolgozik, például a nálunk vetített Largo WInch - Az örökös című sorozatban is felbukkant. Azonban a karakter hiába ismert, vélhetően csak egy rövidke felbukkanása lesz, hiszen a lényegesen ismertebb névnek számító Rade Serbedzija (Penge Borisz a Blöffből, ha valaki esetleg nem tudná) is csak pár villanás erejéig volt látható a pálcakészítő Gregorovicsként a Halál Ereklyéi első részében.

További öt színészről és karaktereik nevéről lebbent le a fátyol. Wolf Roth egy bizonyos Spielmant, Cornell S. John egy Arnold Guzmant, Victoria Yeates egy Bunty nevű figurát, míg Derek Riddel Torquil Traverst, Poppy Corby-Tuech pedig Rosiert fogja alakítani. Travers és Rosier nevei ismerősek lehetnek a könyvek olvasóinak, hiszen mindkettejük leszármazottai (elvégre 70 évvel az említett Bölcsek Köve előtt járunk) Voldemort csatlósai, halálfalók voltak. Travers például kiirtott egy egész varázslócsaládot, Rosiert pedig nem sokkal Voldemort bukása után, Igor Karkaroff lecsukatása előtt ölték meg.

Ezekből is jól látszódik, hogy újabb és újabb kapcsolódási pontok vannak Rowling eredeti történetével, de közel sem olyan erőltetettek, mint ahogy az hasonló esetekben lenni szokott. Nyilván a legerősebb és leginkább érdekesebb kapocs Flamel személye és ezáltal a Bölcsek Köve maga, hiszen vélhetően valamilyen szerepe lesz a cselekményben, márpedig egy nem akármilyen varázstárgyról van szó, amelyre a Johnny Depp alakította Grindelwaldnak éppúgy fájhat a foga (nyilván más célból), mint későbbi utódjának.

Emellett megjelent az első hivatalos kép is a filmből. Nem kell semmi komolyra gondolni, csupán Göethe Salmander (Eddie Redmayne) utazási engedélyéről egy közeli fotó, amelyet a Mágiaügyi Minisztérium egyelőre még nem érvényesített. Vélhetően a politika és a bürokrácia ezúttal is megkeseríti a főhősök életét, már csak azért is, mivel az idősebb Salmander, Theseus (Callum Turner) a minisztérium egyik jól menő aurorja, akinek öccse a folyamatos árnyékában él, így vélhetően lesz köztük némi ellentét. De okosabbak majd csak az első előzetest követően leszünk, ami még biztosan odébb van, hiszen a film bemutatójára még több mint 1 évet kell várnunk, ugyanis 2018. november 16 a kitűzött premier.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.