Hirdetés

A Mátrix univerzum kibővítésén dolgozik az új film írója

|

Zak Penn ismét elárult néhány érdekességet a készülő új Mátrix filmről.

Hirdetés

Tavaly márciusban robbantott a hírrel a Warner, mely szerint egy új Mátrix film elkészítésén dolgoznak. Meg is bízták Zak Pennt (Ready Player One, X-Men: Az ellenállás vége), hogy készítse el a film forgatókönyvét, melyet ha megfelelőnek ítél meg a stúdió, akkor a film valóban zöld utat kap. Persze a rajongók rögtön kétségbe estek, hogy egy rebootot fognak kapni, azonban az író mindenkit megnyugtatott, és elárulta, hogy semmi ilyesmiről szó sincs, tiszteletben tartja az eredeti trilógiát, és nem tervezi sem folytatni, sem újragondolni azt.

Hirdetés

De akkor vajon mi a terve Penn-nek és a stúdiónak? Erről is kérdezték az írót a legújabb filmjének, a Ready Player One-nak a népszerűsítése során (ő írta a forgatókönyvét), aki egy kicsit bővebben is kifejtette, hogy pontosan milyen tervei is vannak az egész franchise-zal:

Jelen pillanatban is épp a Mátrix-on dolgozok. Kétségbeesetten szeretném visszahozni ezt a franchise-t. Bár részleteket nem igazán árulhatok el róla, de hosszú évek óta zaklatom vele a Warner Bros-t. A Mátrix és az Oázis (a Ready Player One mesterséges világa) sok tekintetben nagyon hasonlók - és mégsem. Amikor a Mátrix szóba került, az emberek egyből arra gondoltak, hogy "Jaj, ne, reboot-olni akarják a Mátrix-ot!", de megnyugodhat mindenki, nem őrültem meg. A Mátrix még mindig az egyik kedvenc filmem, szerintem ha újra mozikba küldenék, egy csomó ember beülne rá.

Penn ezután hozzátette, hogy az egész univerzum kibővítésén is gondolkodik, és nem is feltétlenül az eredeti karaktereket hozná vissza, hanem inkább frissítene:

Ott voltam anno a film premierjén, és sokkal jobb volt, mint amire számítottam. Szerintem ez egy brilliáns univerzum, az Oázis pedig ennek egy mondhatni akcióvígjáték változata. Nem kell mindig ugyanazoknak a karaktereknek szerepelnie, annyi különböző irányba el lehetne menni..

Vajon Penn csak az új filmjének népszerűsítése miatt hozta fel példának többször is az Oázist, vagy lehet a háttérben egy közös Mátrix/Ready Player One univerzumon dolgoznak? Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.