Hirdetés

Mégsem ér véget a Halálos iramban franchise?

|

Túl sok pénzt termel a család ahhoz, hogy a Universal csak úgy elengedje a szériát.

Hirdetés

Amikor 2001-ben megjelent a legelső Halálos iramban film, talán csak a legelvetemültebb kreatív közreműködők bíztak benne, hogy 20 évvel később már a Hobbs és Shaw spin-off-fal együtt 10 fejezetet tudhatnak maguk mögött. Márpedig így lett. Vin Dieselék újfent nem győzik hangsúlyozni, hogy a soron következő felvonás, melyet stílusosan két filmre szednek szét, a 2001-ben indított történet hattyúdala lesz.

Hirdetés

Akkor ez azt jelenti, hogy bő 20 év után Halálos iramban nélkül maradunk? A franchise-ban már 2001 óta forgatókönyvíróként szorgoskodó Gary Scott Thompson szerint ebben az iparágban (is) a pénz ugat, és ez alapján ne vegyünk mérget arra, hogy nem kapunk több őrült autós kalandot a Universaltól.

"Nem hiszem, hogy a stúdió látná azt a befejezést, amit én, vagyis inkább azt gondolom, hogy egyáltalán nem látnak semmilyen befejezést. Túlságosan sok pénzt termel ez nekik. A Universal vezetői egyszer megköszönték nekünk, hogy létrehoztuk az ő saját Marvel Filmes Univerzumukat. Egyszerűen a Marvellel versengenek (bevétel tekintetében). Mintha az utóbbi időkben csak Marvel, Disney, DC és Halálos iramban filmek készülnének. Ezek a filmek nagyon drágák, melyekből rengeteg pénzt akarnak keresni a stúdiók, úgyhogy amíg ki nem hal a lelkesedés, addig készülnek az új darabok."

Nagy igazság ez Thompsontól, főleg annak tükrében, hogy a kilencedik Halálos iramban film még a COVID viszonyok között is kiválóan teljesített (jelenleg az év második legjövedelmezőbb filmje), illetve a 2019-es Hobbs és Shaw ugyanezen éves listán a 11. helyen zárt. Amíg pedig ömlik a pénz, addig a stúdió nem valószínű, hogy szívesen megválna az aranytojást tojó tyúkjától, főleg ha a különböző tojásokból könnyen lehet egy-egy újabb spin-offot indítani. Vin Diesel korábban egy musicales verzióval viccelődött, míg nemrégiben egy női szereplőket felvonultató történet is szóba került. A lehetőségek kvázi végtelenek, és amíg a cím kapcsolódik valahogy a franchise fősodorjához, addig úgy tűnik, a nézők is jegyet fognak váltani az újabb és újabb filmekre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.