Hirdetés

Megszűnik a John Wick filmek magyar forgalmazója

|

Szűkül a hazai filmforgalmazói paletta.

Hirdetés

Szomorú hír érkezett ma a hazai filmes világból. A magát a vezető független filmgyártók magyarországi forgalmazójaként aposztrofáló Vertical Entertainment ugyanis egy rövid emailben bejelentette: ez év végén beszünteti magyarországi moziforgalmazási tevékenységét.

Hirdetés

Az okokra sajnos nem derült fény, de minden bizonnyal a koronavírus-járvány az egyik fő ok, ami miatt rengeteg film csúszott el, az idei újranyitást követően pedig már nem igazán tudott sikereket elérni. A forgalmazónak egyébként olyan sikerfilmeket köszönhettünk a múltban, mint az 1917, a John Wick 2. és 3. része, a Sokkal több, mint testőr, a Nagyfater elszabadul, vagy a Guy Ritchie-féle Úriemberek.

A romániai Freeman Entertainment még 2014-ben indította el eme magyarországi leányvállalatát, amely 2018-tól futott Vertical Entertainment név alatt, miközben az anyacég brandjét (a zöld háttér előtt bevonuló fekete pálcikaember) továbbra is megtartotta.

Hogy mi lesz a forgalmazó filmjeivel, azt egyelőre nem tudni, de a Fórum Hungary kínálatában már ott szerepel például Guy Ritchie új filmje, a Fortune-hadművelet: A nagy átverés, amelyben Jason Statham, Hugh Grant és Aubrey Plaza alakítják a főszerepet. Ezért várhatóan ők veszik át a többit is, beleértve a John Wick következő részét is.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.