Hirdetés

Michael Fassbenderrel folytatódik a Kung Fury

|

És ütni is fog?

Hirdetés

Erre szokták azt mondani, hogy nem láttuk jönni. Manapság a filmiparban rendre újraéled a 80-as évek, akár a filmeket nézzük (A Galaxis Őrzői, The Guest), akár a sorozatokat (Stranger Things) nézzük, de olyan töményen és hasfalszaggatóan egyiknek sem sikerült a korszak ízléstelen báját magába sűrítenie, mint David Sandberg mindössze fél órás Kung Furyjának. A közösségi adományozásból összehozott rövidfilm igazi jelenséggé nőtte ki magát dínókkal, viking csajokkal, időutazással, nácikkal, David Hasselhoffal és még lehetne sorolni. Most Sandbergnek (aki nem azonos a Shazam!-ot dirigáló David F. Sandberggel) sikerült összekaparnia a pénzt a folytatásra, amely már azonban másfél órás lesz.

Hirdetés

A történet szerint 1985-öt írjuk, a legjobb évet a történelemben. Kung Fury (az író-rendező, Sandberg személyesen), a világmindenség legkirályabb zsaruja és hűséges társai, a történelem legkülönbözőbb korszakaiból exportált Villámzsaruk tartják fenn a rendet Miami utcáin és próbálják megvédeni a rettegett Kung Führertől, Adolf Hitlertől. Azonban az egyik Villámzsaru tragikus halálával az egységet feloszlatják, ezzel egyidőben pedig egy titokzatos gonosztevő is felbukkan, aki segít a Führernek megszerezni egy elképesztő fegyvert. Kung Furynak ismét keresztül kell utaznia téren és időn, megmenteni a barátait, megvédeni az előkelő Kung Fu Akadémiát és egyszer s mindenkorra legyőzni a gonoszt. Szóval csak egy átlag péntek este.

Hogy Fassbender kit fog alakítani ebben a marhulásban (ami a Franket elnézve annyira nem áll tőle távol), az még kérdéses, de nem lennénk meglepve, ha a kétszeres Oscar-jelölt színész lenne az a titokzatos gonosz. Ennek ellenére van bennünk némi szkepszis. A Kung Furynak pont hogy ideális volt a fél órás hossz, másfél órában már könnyedén fárasztóvá válhat az egész és akármennyire is szeretjük Fassie-t, az utóbbi években a szerepválasztásai igen csak gyalázatosra sikeredtek (gondolunk itt az Assassin's Creedre, vagy a Hóemberre) és egy ilyen szokatlan szerepvállalás után máris vészjeleket kezdett leadni a fejünkben ordítozó Nicolas Cage. 

De reméljük tévedünk, hiszen a Kung Fury számtalan tekintetben rálicitált az elvárásokra, hiszen a kitűzött 200 000 dolláros összeg helyett 630 000-et sikerült összeszedni az elkészítésére és eddig Sandberg filmjét több, mint 40 millióan látták a YouTube-on. Mindenesetre Sandberg mellett Hasselhoff is visszatér a folytatásra, a forgatás pedig még a nyáron megkezdődik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.