Hirdetés

Mike Flanagan legközelebb Edgar Allan Poe műveiből merít ihletet

|

A Mise éjfélkor készítője a következő projektjében a gótikus horror nagymesterének történeteihez fordul.

Hirdetés

Jelenleg kevés olyan sikeres kollaboráció van a streamingplatformok és különböző kreatív szakik között, mint ami a Netflix és Mike Flanagan között kialakult cirka három év alatt. Flanagan A Hill-ház szelleme sorozattal robbant be a köztudatba 2018-ban, amit 2020-ban követett A Bly-udvarház szelleme, végül pedig idén a Mise éjfélkor szerzett kellemes borzongatós perceket a horror szerelmeseinek. Flanagan jövőre a The Midnight Club című projekttel érkezik a Netflixre, ám már meg is van, hogy azután milyen tartalommal fog előrukkolni.

Hirdetés

Flanagan a Mise éjfélkor kivételével idáig minden szériáját egy-egy regényre alapozta - ezek nem közvetlen adaptációk voltak, hanem egyfajta katalizátorok, ihletforrások, melyek köré kidomborított egy kerek egész történetet. Így lesz ez az újonnan bejelentett projekt esetében is, ami bár Az Usher-ház vége néven fut, ami azonos Edgar Allan Poe egyik alkotásának címével, valójában a gótikus horrorszerző több különböző művéből fog ihletet meríteni.

Flanagan szokásához híven Az Usher-ház vége is egy limitált sorozat lesz, tehát nem egy sok évadon át hömpölygő történet első felvonását fogjuk látni, hanem egy nyolcrészes kerek sztorit, ami elkezdi és le is zárja az események láncolatát. Flanagan rendezői teendőket is elvállal majd, négy résznél fog beülni a direktori székbe. Ha a COVID-helyzet is engedi, akkor leghamarabb 2023-ban láthatjuk Flanagan Poe ihlette sorozatát. Ti belenéztek majd Az Usher-ház végébe?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.