Hirdetés

Steven Spielberg új filmje és Gal Gadot is díjat kapott

|

A National Board of Review tagjai imádták Spielberg újdonságát, A Pentagon titkait. Olyannyira, hogy a legjobb színész és színésznő is ebből az alkotásból került ki, de nagy megtiszteltetés érte a Wonder Woman rendezőjét és főszereplőjét is.

Hirdetés

Bár mi csak 2018. február 22-től ülhetünk be Steven Spielberg következő Oscar-esélyes művére, A Pentagon titkaira, a kritikusokból, akadémikusokból és filmes szakemberekből álló testület már odaítélte neki a legjobb filmnek járó díjat. És nem csak azt.

Hirdetés

A National Board of Review bizottságának bejelentése szerint 2017 legjobb filmje a Steven Spielberg rendezésében készült A Pentagon titkai. A nívós szervezet emellett a stábot is díjazta, hiszen Tom Hanks a legjobb színésznek, Meryl Streep pedig a legjobb színésznőnek járó trófeával távozhat a 2018. január 9-én New York-ban megrendezésre kerülő gáláról. A szakértő testület minden évben több mint 250 alkotás közül választja ki a legkiválóbbakat és nem véletlenül tartják az Oscar-díj előfutárának: a National Board of Review tízes toplistájára az elmúlt 17 évben csak két olyan film került fel, ami végül nem jutott el az Akadémia jelöléséig. A bizottság elnöke, Annie Schulhof szerint "A Pentagon titkai egy gyönyörűen felépített alkotás, amit tökéletesen rezonál a világban zajló eseményekre".

Bár ilyen erős felhozatalban a Wonder Womannek és színészeinek esélye sem volt a főbb kategóriákban, a Csodanőt dirigáló Patty Jenkins és a karaktert alakító Gal Gadot így sem megy majd haza január elején üres kézzel: ők kapják a Spotlight Awardot. Eközben a Lady Bird tovább menetel, hiszen nem csak a Rotten Tomatoes-t nyerte meg magának, de valószínűleg az Independent Spirit Awardsot mellett ezt is behúzhatja. Íme a teljes lista:

Legjobb film: A Pentagon titkai
Legjobb rendező: Greta Gerwig (Lady Bird)
Legjobb rendezői debüt: Jordan Peele (Tűnj el!)
Legjobb szereplőgárda: Tűnj el!
Legjobb színész: Tom Hanks (A Pentagon titkai)
Legjobb színésznő: Meryl Streep (A Pentagon titkai)
Legjobb mellékszereplő (férfi): Willem Dafoe (Floridai álom)
Legjobb mellékszereplő (nő): Laurie Metcalf (Lady Bird)
Legjobb animációs film: Coco (Disney/Pixar)
Legjobb újonc: Timothée Chalamet (Szólíts a neveden)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Fantomszál (Paul Thomas Anderson)
Legjobb adaptált forgatókönyv: The Disaster Artist (Scott Neustadter & Michael H. Weber)
Legjobb külföldi film: Foxtrot (Sony Classics, Israel)
Legjobb dokumentumfilm: Jane (Nat Geo)
Spotlight Award: Patty Jenkins és Gal Gadot (Wonder Woman)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.