Hirdetés

Népszerű teória kering a neten a John Wick kapcsán

|

Nem is hangzik olyan nagy marhaságnak.

Hirdetés

A teóriákkal óvatosan kell bánni, mert nagyon sokszor nem szolgálnak mást, csak rajongói belemagyarázást, aminek ha valami alapja van is, nagyon könnyen megdönthető. Elég, ha csak a tavalyi Joker című filmet illető elmélkedésre gondolunk, miszerint az egész film csak a főszereplő fejében játszódik. A John Wick-sorozattal kapcsolatban azonban a világhálón akadt egy egészen helytálló elemzés.

Hirdetés

Az illető a Redditen fejtette ki röviden a teóriáját, mely szerint a John Wick vélhetően öt filmig fog tartani és mind az öt film a gyásznak egy-egy szakaszát fogja valamilyen módon dramatizálni. 

Az elmélete szerint az első film a "Tagadás" fázisát mutatta be, amelyben hősünk még képtelen feldolgozni felesége halálát és képtelen bárminemű változást eszközölni - akár önmagában, akár a közvetlen környezetét figyelembe véve. A második film a "Düh", ami egészen világos lehet: John Wick mindent letarol maga körül (mondjuk ez azért igaz az első filmre is), a harmadik a "Megalkuvás", ahol mindenkinek könyörög a segítségéért ("a doktornak a gyógyszerért, az igazgatónak a jegyért (…), útmutatásért Berradába"). Eddig teljesen logikusnak hangzik. Itt azonban nem ér véget a dolog, a szerző szerint a következő filmnek - ha ezt a vonalat követjük -, akkor a "Depresszió"-ról kell szólnia, ahol John bár túlél mindent, de érzelmileg csak egy üres váz marad, akit már csak az örökös bosszúállás éltet és tényleg semmi más. Ezt követné majd az "Elfogadás", amelyben hősünk végre elfogadja a dolgokat ahogy vannak, szembenéz önmagával, meghal, vagy "fogja az autóját, a kutyáját és végleg hazamegy".

Ha jól belegondolunk, ezek az okfejtések nem is annyira a semmiből előhúzottak, körbe lehetne táncolni az elméletet és egészen biztosan találnánk még dolgokat, amelyek ide vágnak. Ti hogy gondoljátok? Megállja a helyét, vagy csak üres filozofálgatás mindez?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.