Hirdetés

Máris díjat kapott a Pókember: Irány a Pókverzum!

|

A New York-i kritikusok díjazták az év legjobbjait, köztük van Alfonsó Cuarón új filmje és Ethan Hawke is, de a hálószövő multiverzumos kalandját is nagyra értékelték.

Hirdetés

Legutóbb az egyik legrégebb óta fennálló szervezet, a National Board of Review osztotta meg velünk, hogy szerintük melyek voltak idén a legjobb filmek és stábtagok, nemrég pedig a New York-i Filmkritikusok Egyesülete (New York Film Critics Circle - NYFCC) hozta napvilágra a díjazottjait, amik között előkelő eredményt ért el Alfonsó Cuarón legújabb rendezése, a Roma is.

Hirdetés

De az Eighth Grade is kiérdemelte az egyik legrangosabb kritikai elismerést, ugyanis a NYFCC neki ítélte a legjobb elsőfilm díját. amely nagyban megdobhatja az Oscar-esélyeit. A zsűri szerette az Ethan Hawke nevével fémjelzett First Reformedet (A hitehagyott), ugyanis a dráma olyan hízelgő elismeréseket zsebelt be, mint a legjobb forgatókönyv és a legjobb színész. Íme a teljes lista:

Legjobb film: Roma
Legjobb rendező: Alfonsó Cuarón, Roma
Legjobb női főszereplő: Regina Hall (Support the Girls)
Legjobb férfi főszereplő: Ethan Hawke (First Reformed)
Legjobb női mellékszereplő: Regina King (If Beale Street Could Talk)
Legjobb férfi mellékszereplő: Richard E. Grant (Can You Ever Forgive Me?)
Legjobb forgatókönyv: Paul Schrader (First Reformed)
Legjobb operatőr: Roma
Legjobb animációs film: Pókember: Irány a Pókverzum!
Legjobb elsőfilm: Bo Burnham, Eighth Grade
Legjobb dokumentumfilm: Minding the Gap
Legjobb idegen nyelvű film: Cold War
Special Award: David Schwartz

Ezek és a korábbi díjátadók alapján a Romának, a First Reformednek, az If Beale Street Could Talknak és az Eighth Grade-nek is komoly esélye van rá, hogy díjjal távozzon a következő Oscar-gáláról valamilyen kategóriában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.