Hirdetés

Viggo Mortensen új filmje és Lady Gaga is díjat kapott

|

A National Board of Review tagjai imádták Viggo Mortensen és Mahershala Ali zöld könyvét, de több díjjal jutalmazták az új Csillag születiket is.

Hirdetés

A Spirit Awards csupán egy azok közül a díjátadók közül, amikből következtethetünk a következő Oscar-gála díjazottjaira - ebbe a kategóriába tartozik a National Board of Review is, a nívós szervezet minden évben kihirdeti az általa legkiemelkedőbbnek tartott filmeket és legtehetségesebbnek ítélt filmeseket. Tavaly többek között a Pentagon titkait, Greta Gerwiget, Jordan Peele-t és a Cocót is jutalmazták, amiből végül utóbbi kettőt ismerte el az Akadémia is. 

Hirdetés

Kiváló filmekből válogathatott idén a National Board of Review,  szerintük ugyanis a The Ballad of Buster Scruggs, a Can You Ever Forgive Me?, az Eighth Grade, a First Reformed, az If Beale Street Could Talk, a Mary Poppins visszatér, a Hang nélkül, a Roma, a Csillag születik és igen, a Fekete Párduc is ott vannak 2018 legemlékezetesebb darabjai között, azonban mielőtt felháborodnátok, a Marvel produkciója egyetlen díjat sem kapott. A Csillag születiket viszont annyira szerették, hogy rögtön hármat is neki ítéltek. Íme a nyertesek listája: 

Legjobb film: Zöld könyv (Green Book)
Legjobb rendező: Bradley Cooper (Csillag születik)
Legjobb rendezői debüt: Bo Burnham (Eighth Grade)
Legjobb szereplőgárda: Crazy Rich Asians
Legjobb színész: Viggo Mortensen (Green Book)
Legjobb színésznő: Lady Gaga (Csillag születik)
Legjobb mellékszereplő (férfi): Sam Elliott (Csillag születik)
Legjobb mellékszereplő (nő): Regina King (If Beale Street Could Talk)
Legjobb animációs film: A hihetetlen család 2. (Disney/Pixar)
Legátütőbb teljesítmény: Thomasin McKenzie (Ne hagyj nyomot!)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Paul Schrader (First Reformed)
Legjobb adaptált forgatókönyv: Barry Jenkins (If Beale Street Could Talk)
Legjobb idegennyelvű film: Hidegháború (Cold War)
Legjobb dokumentumfilm: RBG
NBR Freedom of Expression Award: 22 July, On Her Soulders
William K. Everson Film History Award: The Other Side of the Wind, They'll Love Me When I'm Dead

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.