Hirdetés

Obadiah Stane túlélte volna az első Vasember-filmet

|

Legalábbis a karaktert megformáló Jeff Bridges szerint.

Hirdetés

Elképesztő belegondolni, hogy idén már 9 éve, hogy elindult útjára a Marvel Filmes Univerzuma a géppuskaszájú Vasemberrel, és azóta 15 (!!!) film következett a sorban, ebből jelenleg a legutolsó a Pókember: Hazatérés, de még idén érkezik a Thor: Ragnarök, jövőre pedig a Fekete Párduc, a Hangya és Darázs, valamint a Bosszúállók: Végtelen Háború. Jon Favreau 2008-as filmjét sokan máig az egyik legjobbnak tartják a szériában, nem kis részt azért is, mivel ez bikázta be az azóta úton-útfélen majmolt üzleti modellt. Pedig ha megnézzük, a film messze nem volt tökéletes, és manapság a Marvel el sem készítené ebben a formában - ami viszont érdekes, hiszen mégis hozzájárult a bájához - és most újabb érdekességre derült fény.

Hirdetés

Személy szerint egy kicsit mindig is úgy vélekedtem az első Vasemberrel, mint ahogy Raimi Pókember-trilógiájáról is: az emlékek jelentősen megszépítik és hajlamosabbak egyesek túllendülni bizonyos hibáikon, mint például azon, hogy a film kész forgatókönyv nélkül forgott. Ezt szerencsére a rendező Favreau (aki sokszor maga sem tudta, hogy adott nap mit vesznek fel éppen) azzal kompenzálta, hogy rögtönzésre biztatta Robert Downey Jr.-t és Jeff Bridges-t. Így történhetett meg az, hogy előbbi a képregényekhez képest egy lényegesen elevenebb, humorosabb figurát teremtett (lényegében a színész magát adaptálta a vászonra), Bridges - akinek a Marvel első (rögtön nem túl emlékezetes) gonosztevője jutott - viszont úgy jellemezte a kész helyzetet, mint minden idők legdrágább vizsgafilmjét. Az Oscar-díjas színészlegenda viszont most megosztott egy érdekességet:

Az eredeti forgatókönyvben az szerepelt, hogy felnyitják a páncélomat [a finálét követően - a szerk.] és én eltűntem. Aztán semmi. Olvastam a szkriptet, amikor vettük fel a jelenetet, de azt mondták: Nem. Halott vagy. Mire én: Oh! Erre ők: Végülis ez egy képregényadaptáció. Talán később még visszatérsz.

Persze eddig Lokin kívül egy gonosz sem tért vissza, pedig a Vörös Koponya, vagy Vasembernél maradva a második részből Justin Hammer karaktere ordít azért, hogy viszont láthassuk őket. Mivel Tony Stark karakterének sorsa a Bosszúállók 4 végét követően igencsak kérdéses, és a negyedik Vasember-filmet évek óta rebesgetik csak, ezért nem túl valószínű, hogy Bridges karakterét valaha is látjuk, de semmi sincs veszve, elvégre Samuel L. Jackson is a hírekből értesült arról, hogy benne lesz a Captain Marvelben.

Bridgest mindenesetre hamarosan az év (egyik) leginkább várt képregény adaptációjában lesz látható, ugyanis a Kingsman: Az Aranykörben ő alakítja az amerikai ügynökség, a Statesman igazgatóját és erre már csak alig másfél hónapot kell várni. Ti melyik korábbi Marvel-gonoszt látnátok szívesen újra a nagyvásznon? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.