Hirdetés

Oroszországban játszódott volna Danny Boyle James Bond-filmje

|

Aztán a stúdió az ötlettel együtt kioffolta Boyle-t.

Hirdetés

Cary Joji Fukunaga rendezésében 2021-ben a Nincs idő meghalni című fejezettel véget ért a Daniel Craig-éra a James Bond franchise történetében. Ugyanakkor sokáig úgy tűnt, hogy a brit filmgyártás egyik megkerülhetetlen kortárs rendezője, Danny Boyle rendezheti meg Craig hattyúdalát, de aztán jött az a bizonyos kreatív nézeteltérésre hivatkozás, ami a stúdió és a rendező szétválását eredményezte.

Hirdetés

Boyle a napokban a Metro hasábjain árulta el, hogy milyen volt az a rövid időszak, amíg ő felügyelte a projektet.

"Megtanultam a leckémet, hogy nem franchise-ok számára lettem teremtve… Emlékszem, hogy azon gondolkoztam, hogy részt vegyek-e franchise-okban, mivel azok nem igazán akarnak valami eltérőt. Azt szeretnék, ha kicsit felfrissítenéd (a formulát), de azt nem, hogy felülírd őket, mi azonban teljesen mást szerettünk volna a filmmel kezdeni. Fura mód, és most nagyon aktuális lenne, az egész Oroszországban játszódott volna, ahonnan egyébként Bond is származik, a hidegháborúból. A mai Oroszországban játszódott volna, visszatértünk volna a gyökerekhez, ők viszont egyszerűen… mi is a jó szó rá? Egyszerűen elvesztették a bizalmukat az ötletben. Tényleg nagy kár érte."

James Bond karaktere, aki valóban egyfajta válasz volt a hidegháborús fenyegetésre, 1991 óta békét hirdet az oroszokkal a filmekben, és kortárs geopolitikai botrányokat elkerülve mellőzik az orosz rosszfiúkat a vásznon. Hogy az eme döntés melletti kitartás mennyire volt helyes a Craig-éra utolsó filmjénél, azt döntsétek el Ti!

Mindenesetre Boyle még kitért a stúdióval való szakítás többi aspektusára is: állítólag az első vitát az gerjesztette, hogy Boyle megölette volna Bondot a filmben, ami a stúdió nemtetszését váltotta ki (a végső film tükrében ez különösen szórakoztató). Aztán Boyle részéről az tette fel az i-re a pontot, amikor az MGM a saját forgatókönyvíróját delegálta volna a projektbe, miközben Boyle az összeszokott írótársával, John Hodgesszal már előrehaladott állapotnak örvendtek a forgatókönyv terén.

Ti megnéztétek volna Boyle-ék verzióját az utolsó Craig-féle Bond-filmből?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.