Hirdetés

Oscar a Wonder Womannek?

|

A Warner fejesei azt tervezik, nekiugranak a kampánynak a díjszezonban.

Hirdetés

A Warnernél úgy tűnik vérszemet kaptak Patty Jenkins filmjének kritikai és bevételi sikereitől, rekorddöntögetésétől (már ami a női rendezésű és női szuperhősös kategóriát illeti) és meg nem erősített információk szerint már azt fontolgatják, hogy nem csak a legjobb film kategóriában neveznének, de a legjobb rendező címért is harcba szállnának. Előbbi azért lenne izgalmas, mert még Christopher Nolan vitathatatlanul zseniális Batman filmjeinek sem sikerült lerombolnia a műfaji előítéleteket az Akadémiánál. Utóbbi pedig azért, mert a legjobb rendező címe olyannyira férfiak által dominált kategória, hogy az 1929 óta megrendezett eseményen eddig összesen csak négy hölgyet jelöltek erre a címre és egyedül Kathryn Bigelow nyerte el a díjat A bombák földjénért.

Hirdetés

A Warner abban bízik, hogy az Akadémia bővítésével fiatalosabbá és sokszínűbbé váltak a szavazók, így talán több esélye van ma már egy képregényfilmnek is. Az amerikai politikai hangulat is kedvezhet, hiszen a többségében liberális filmvilág elsöprő örömmel fogadta a filmet, amely a feminizmus új hullámát indította el az amúgy is felhergelt kedélyű baloldaliak körében. 

A díjszezonra kihegyezett filmek rendszerint egyébként ősszel árasztják el a mozikat, de volt már példa korábbi filmek sikerére is. A stúdió éppen ezért ősszel újra bemutatná a filmet azon keveseknek, akik még nem látták volna. A kampánynak árthat azonban, ha a novemberben érkező Igazság Ligája filmet, Gal Gadottal a főszereplők között esetleg szétszednék a kritikák. Na nem az Oscar esélyek miatt, de azért reméljük ez nem fog bekövetkezni.

A Warner természetesen nem fogja elhanyagolni másik sikerfilmjét sem, Nolan Dunkirkjéért is mindent megtesznek majd, hogy versenybe kerüljön és lehetőleg diadalt arasson. 

Érdekes fejlemények ezek, gyanítom - remélem -, hogy a stúdió is tisztában van azzal, hogy a Wonder Woman hol helyezkedik el a filmművészet minőségi skáláján és mindez inkább a népszerűség meglovagolásáról, a DCEU-nak való hype generálásról szól, mintsem a valódi bizalomról a filmben. Persze sosem lehet alábecsülni az emberi arroganciát. Mondom ezt úgy, hogy a film nekünk is nagyon tetszett, de ahogyan azt sokan azonnal szóvá is tették a hír hallatán, azért nem játszik egy pályán a Dunkirkkel, amiért ha Nolant végre nem jutalmazza az Akadémia, akkor nincs igazság a földön.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.