Hirdetés

Pókember: Idegenben - kapunk egy nagy csavart Mysterio kapcsán?

|

Érdekes információk láttak napvilágot a közelgő Pókember filmmel kapcsolatban, mint például az igazi gonosz(ok) megjelenése.

Hirdetés

Figyelem, a hír spoilereket tartalmaz a Pókember: Idegenben kapcsán!

Nem sok mindent tudunk eddig a jövőre megjelenő Spider-Man: Far From Home (magyarul Pókember: Idegenben) című alkotással kapcsolatban, viszont az a kevéske információ is elég nagy hatással bír. Annak ellenére, hogy a Marvel a címen kívül közel semmit nem szeretett volna elárulni ezzel a filmmel kapcsolatban (a döntésnek köze van a Végtelen háborúban lévő történteknek), a Sony gyorsan ellent is mondott nekik. Mivel 2015-től kezdve a Marvel Studios szabadon felhasználhatja Pókembert (és az őhozzá kapcsolódó szereplőket) az alkotásaikban, szóval megkapták a kreatív kontrollt, de a jogok és persze a bevétel a Sonyt illeti meg - a megállapodás szerint. Pontosan emiatt a Sony reklámozni, híresztelni akarja a hálószövő legújabb kalandjait, így a Brazil Comic-Conra ki is küldte a három főszereplőt, vagyis Tom Hollandot, Jake Gyllenhaalt és Jacob Batalont, akik szolgáltak is némi információval.

Hirdetés

Jacob Batalon, vagyis a Pókember: Hazatérésben a túlsúlyos, vicces srác, aki Peter Parker barátja is egyben, azt nyilatkozta, hogy Holland és Gyllenhaal egy oldalon fognak majd állni a filmben, ezzel konkrétan szembemenve a képregényes vonallal. Ugyanis "már rég Oscart kellett volna kapnom" Gyllenhaal Mysteriót fogja alakítani a Far From Home-ban, azaz Pókember egyik legveszedelmesebb ellenfelét. Különleges képessége, hogy illúziókat képes kreálni, amivel sokszor el tudja mosni a határt a valóság és a képzelet között (ez a polgári munkájából következik, hiszen anno trükkmesterként dolgozott). De hogy miért fog Pókember mellé állni, arra Batalon fog válaszolni:

"[Ez a film] egy csapat iskolásról fog szólni, akik osztálykirándulásra mentek Európába. El fogunk menni majd Londonba, meg Prágába, meg mindenhová. (…) A film lényege pedig az lesz, hogy Peter nem akar már Pókember lenni, de valahogy mégis rákényszerül, hogy az legyen. Igen, újra meg fogja menteni a világot, csak most Mysterio oldalán. Itt most Mysterio jófiút játszik, ők ketten összefognak, hogy megállítsák az Elementals szörnyeket."

Aki nem lenne annyira jártas a képregények világában, az előbb emlegetett "Elementals szörnyek" szám szerint négy gonoszt takarnak: Hellfire-t, aki képes uralni a tűzet; Hydront, a vizek urát; Magnumot, aki most éppen nem Tom Selleck, hanem a földi elemeket mozgató gonosz, illetve Zephyrt, az egyetlen női tagot, aki pedig a levegőt és a szelet tudja uralni. Arról sajnos nem tudunk beszámolni, hogy a filmben hogyan fognak majd kinézni ezek a lények. 

Erre egyébként maga Jake Gyllenhaal is reagált, aki további érdekességeket árult el a filmben feltűnő karakterekről (elmondhatjuk, hogy nem csak Tom Holland szája annyira lepcses). A Donnie Darko, vagy az Éjjeli féreg utánozhatatlan sztárja elárulta, hogy Mysteriót nem más, mint sokunk kedvence, Nick Fury "sorozta" be a jófiúk közé, amivel kapcsolatban Jake ezt nyilatkozta:

"Szóval vannak ezek a szörnyek, az Elementals teremtmények, és Mysterio azon személyek egyike, aki közelebbről is ismeri ezeket, és szívesen megszabadulna tőlük. Mire Nick Fury megkeresi őt, hogy jöjjön, és segítsen, mert jelenleg ő az egyetlen, aki meg tudja állítani őket. Szóval Mysterio összefog a mindenki által szeretett Csodálatos Pókemberrel, akiből a harc sikere érdekében elő kell hoznia a sötétebbik oldalát is…"

Felettébb érdekes és máris ezer kérdést felvetnek ezek a megnyilatkozások, és ameddig ki nem jön az első hivatalos előzetes, addig csak ezt tehetjük. Illetve még érdemes lecsekkolni az alábbi  közel 14 perces interjút is Hollanddal és Gyllenhaallal a középpontban, és ez nemcsak a rajongóknak ajánlott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.