Hirdetés

Pókember: Irány a Pókverzum - 300 millió felett a bevétel

|

Hamarosan lehagyja a Hotel Transylvaniát is.

Hirdetés

Ahogyan azt a kritikánkban is megírtuk, a Pókember: Irány a Pókverzum egy nagyszerű és minden porcikájában különleges animációs film. Ha ehhez még hozzávesszük azt a tényt is, hogy a szárnyalásához egy kisebb csoda kellett, akkor még nagyobb az örömünk, hiszen számos ponton elbukhatott volna a projekt: a Sony Pictures akár úgy is dönthetett volna, hogy nem pénzel egy a stílusából és a szürreális, alternatív Pókemberekből fakadóan kockázatos ötletet, másrészt a producerek rátelepedhettek volna annyira a kreatív folyamatokra, mint ahogy tették azt az Andrew Garfield-féle A csodálatos Pókember széria esetében, amely jól be is fuccsolt. A rendezőtrió (Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman) és az íróduó (Phil Lord, Rodney Rothman) azonban szabadon engedhették kreativitásukat, ez pedig a bevételi és kritikai sikert elnézve jól jövedelmező döntésnek bizonyult a kiadó részéről. 

Hirdetés

A Pókember: Irány a Pókverzum! öt hete látható a mozikban, ezalatt pedig a Box Office Mojo statisztikái szerint több mint 300 millió dollárt sikerült gyűjtenie globálisan. A 90 milliós büdzséből készült animációs alkotás közel 150-et szerzett már Amerikában, nagyjából 155 milliót pedig a világ többi részén is összeszedett, így a Sony Pictures egyértelmű sikernek könyvelheti el, nem véletlenül készül belőle folytatás, spin-off és a pletykák szerint televíziós animációs sorozatok is. A Pókverzumnak már csak pár millió dollárra van szüksége, hogy lepipálja az első Hotel Transylvania hazai bevételeit, amellyel a kiadó harmadik legjobban teljesítő animációs filmjévé lépne elő az Egyesült Államokban. 

Mivel Miles Moralesék a Golden Globe után a Critics' Choice Awards díjátadóról is szoborral tértek haza, így joggal reménykedhetünk benne, hogy az Oscar-gála is elismerést tartogat számukra, az pedig újabb löketet adhatna a Pókember: Irány a Pókverzum mozis pályafutásának. Ti láttátok már?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.