Hirdetés

Tarantino befejezte új filmjének szkriptjét, szakít Weinsteinékkel

|

A Ponyvaregény, a Kill Bill és a Kutyaszorítóban legendás rendezője megírta a következő projektének forgatókönyvét, ám elhatárolódik Harvey Weinsteintől annak szexuális zaklatásos botránya miatt, így új stúdiót keres a filmjéhez.

Hirdetés

Ha valaki esetleg nem értesült volna még arról, hogy miket követett el Hollywood egyik legnagyobb producere, Harvey Weinstein, annak korábbi cikkünk gyorstalpalóként szolgálhat, a Weinstein-botrány pedig akkora hullámokat kavart, hogy azóta is partra sodor a víz egy-egy vallomást, legyen az egy újabb áldozat vagy egy szakmabeli nyilatkozata. A producer egyik legjobb barátja, Quentin Tarantino korábban a New York Timesnak ismerte el, hogy évek óta tudott arról, Weinstein hogyan viselkedik a nőkkel és mélységesen szégyenli magát, amiért nem tett ellene semmit. "Eleget tudtam ahhoz, hogy többet tegyek annál, mint amit megtettem" - nyilatkozta, ennek fényében pedig álszentnek hathat az, ahogy legújabb filmje kapcsán látványosan elhatárolódik Weinsteinéktől. 

Hirdetés

A Deadline írt róla, hogy Tarantino elkészült következő, szám szerint kilencedik művének forgatókönyvével, azonban a rendező a kirobbant botrány hatására úgy határozott, hogy új otthont keres készülő filmjének és szakít a The Weinstein Company-val, amellyel korábban olyan kultklasszikusokat hozott össze, mint a Ponyvaregény, a Becstelen brigantyk vagy éppen a Django elszabadul. Jelenleg is az új lehetőségeket keresi, a honlap szerint az összes nagyobb stúdió megkapta a szkriptet (kivéve a Disney-t) és a héten derülhet ki, hogy melyikhez kerül. 

Márpedig Tarantino újdonsága nagyon izgalmasnak ígérkezik: a forgatókönyv a Charles Manson-gyilkosságokat dolgozza fel. Ő volt az a sorozatgyilkos, aki a Manson Család tagjaként 1969 nyarán többek között Sharon Tate-et (a fenti képen), Roman Polanski várandós feleségét is megölte. A szereplőgárdát hivatalosan még nem jelentették be, de a híresztelések szerint Tate-et Margot Robbie játszhatja el, valamint felmerült Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson és Brad Pitt neve is. A forgatás 2018 nyarán kezdődhet, a filmet 2019-ben mutathatja be a nyertes stúdió.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.