Hirdetés

Ridley Scott továbbra sem mondott le az Alien-filmekről

|

A veterán rendező nem engedte el a maga részéről a franchise-t.

Hirdetés

Ridley Scott hosszú Alien-filmes kihagyás után 2012-ben a Prometheus-szal visszatért szeretett franchise-ához, mely előzményfilmként a többség számára kevésbé, ám atmoszférikus sci-fiként már annál inkább működött. Az 5 évvel később elkészült, túlnyomóan negatív fogadtatásban részesített Alien: Covenant azonban úgy fest, hosszabb időre nyugdíjaztatta a szériát. Scott azonban nem mondott le "gyermekéről".

Hirdetés

A rendezőikon a Los Angeles Timesnak adott interjújában beszélt arról, milyen lehetőségeket lát az előzmények folytatására, melyek az 1979-es klasszikusban látott eseményeknek ágyaznának meg. Scott szerint bőven van még nafta az Alien-univerzumban, ám a franchise-nak "újra kellene fejlődni" mindenek előtt.

Mikor az első filmet készítettem, mindig azon gondolkodtam, hogy miért teremtene valaki egy efféle lényt, vagy miért járja az egyáltalán a világűrt? Úgy tekintettem rá, mint egy kvázi anyahajóra, mely magában hordozza ezt a rengeteg tojást. Ez a lényegi kérdés, a soron következő ötletnek pedig arra kell választ találnia, hogy ki, miért és milyen céllal hozta világra ezeket a lényeket.

Ugyan a Prometheus kifejezetten, a Covenant már csak mérsékelten volt jövedelmező a Fox számára, a stúdió azóta sem vállalkozott újabb Alien-filmek készítésére. A Disney felvásárlása óta gyakorlatilag teljes volt a csönd a franchise körül, az egyetlen életjel a széria részéről valójában ez a mostani Scott-nyilatkozat, ami viszont bármiféle, akár félhivatalos megerősítésnek is nehezen fogható fel. Mi látunk még lehetőséget bőven a Teremtők és Xenomorphok világában, ám abban már nem vagyunk annyira biztosak, hogy feltétlen Scott-tal kellene folytatni a történetet.

Ti bíztok még az Alien-franchise feltámadásában, vagy lemondtatok már róla?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.