Hirdetés

Sam Raimi megerősítette, hogy ő rendezi a Doctor Strange folytatását

|

Ha eddig kérdéses lett volna számunkra.

Hirdetés

Januárban röppent fel a hír, miszerint Scott Derrickson, aki az első Doctor Strange filmet is levezényelte rendezőként, mégsem vállalja a folytatást. Pontosabban: a stúdióval arra az egyezségre jutottak, hogy - bizonyos kreatív nézeteltérésekre hivatkozva - inkább visszalép. Ez gyakori eset a Marvel-filmek történetében, hiszen annak idején Edgar Wright is így járt, valamint Patty Jenkins is hasonló cipőben lépdelt, ám Derricksont illetően annyi különbség talán van, hogy a szétválás barátságosnak tűnik kívülről és megmaradt executive producernek. Ezt követően folytak a találgatások, ki válthatná le a horrorrendezőt, a válasz pedig egész gyorsan meg is jött: a tárgyalások megkezdődtek egy bizonyos Sam Raimivel.

Hirdetés

Egészen ezidáig efelől nem kaptunk semmilyen megerősítést, most azonban Raimi - aki legújabb, Quibire készült, 50 States of Fright című sorozatával kapcsolatban adott interjút - maga konfirmálta, hogy igen, valóban ő lesz a legújabb Doctor Strange film rendezője, amely Doctor Strange az őrület multiverzumában címet viseli. A rendező már csak azért is lehet kitűnő választás a projektre, mert túl azon, hogy volt már dolga a Marvellel (Pókember-trilógia), rendezett már egyéb, kvázi szuperhősköntösbe bújtatott horrort (Darkman), illetve sima horrort is (ugye a Gonosz halottat senkinek nem kell bemutatni?). Raimi, ha kell, akkor remek érzékkel tálalja az abszurd humort, profin tud feszültséget kelteni, kreatív ötletei vannak (elég csak megnézni a méltatlanul keveset tárgyalt Drag Me to Hell című filmjét) és ha kell, akkor a frászt tudja ránk hozni. Egyszóval minden adott ahhoz, hogy egy remek Strange-filmet kapjunk tőle.

A rendező egyébként állítása szerint maga is rajongója a karakternek, bár ezelőtt - bevallja őszintén - inkább az ötödik helyen szerepelt nála a rangsorban (mert például Pókember vagy Batman mindig megelőzte). Ezen kívül arról is beszélt, hogy a sors fintorának köszönhetően a Pókember 2-ben már pont elejtett egy Strange-utalást. Az a bizonyos utalás Jameson és Ted Hoffman közötti párbeszédben hangzik el, amikor Octaviusnak keresnek álnevet. Egyikük javasolja a Doctor Strange-et, a másikuk azonban rámondja, hogy "már foglalt". Utalva ezzel arra, hogy ebben az univerzumban már igenis létezik és tevékenykedik a doktor. 

Fogalmam sem volt, hogy később én fogok Doctor Strange-filmet rendezni, így különösen vicces számomra, hogy ez a szöveg benne volt a filmben. Azt kívánom, bár láttam volna előre, hogy később részese leszek ennek a projektnek.

Raimi legutóbbi nagyjátékfilmje egyébként 2013-ban az Óz, a hatalmas volt, azóta inkább olyan sorozatokon tevékenykedett, mint az Ash vs. Evil Dead (melynek pilotját maga rendezte), illetve a Rake című komédia. Mondhatjuk tehát, hogy ez lehet az ő nagy visszatérése, részben a szuperhősökhöz, részben pedig a horrorhoz. Kíváncsian várjuk a végeredményt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.