Hirdetés

Samuel L. Jackson a Marvel Filmes Univerzum védelmére kelt

|

A sok kritika után már érett egy velősebb vélemény a túloldalról is.

Hirdetés

Amekkorára nőtte ki magát a Marvel Filmes Univerzum az elmúlt évtizedben, az elmúlt években ugyanannyira trendivé vált beleállni ezekbe a filmekbe. Csokorba lehetne gyűjteni Martin Scorsese, Ridley Scott vagy Roland Emmerich nyilatkozatait, melyekben a Marvel-filmeket bírálták olykor jogos meglátásokat megfogalmazva, olykor viszont elég keményen.

Hirdetés

Ezúttal azonban nem a felsorolt rendezők sorát tarkította valaki, hanem az ellenkező oldalról fogalmazta meg meglátásait. Ez pedig nem más, mint a Nick Fury-t alakító Samuel L. Jackson, aki a The View vendége volt, ahol megragadta az alkalmat, hogy reagáljon az elmúlt időszak Marvel-filmeket ért kritikáira.

"A filmek filmek. Gyerekként elmentem ezekre a filmekre. A filmkészítés művészete sokáig rejtély volt, de ez már többé nem igaz. Most már gyerekek is készítenek filmeket a telefonjaikkal. Könnyű erről a filmkészítőknek megfeledkezni, csak azért, mert az emberek már nem nézik a filmjeiket. Úgy tűnhet, hogy lebutítanak minket, de mindig is ez volt érvényes (a filmiparra). Amikor fiatalabbak voltunk, az emberek cowboy-filmeket néztek, másfajta szuperhősöket, akik a tévében is ott voltak. Amikor egy komolyabb történetet meséltél el, akkor egy kifinomult közönséget céloztál meg - ez még mindig így van. Az emberek azért járnak moziba, hogy jobban érezzék magukat, hogy kizökkenjenek a mindennapi mókuskerékből. Az emberek azért járnak ezekbe a nagy, sötét termekbe, hogy jól érezzék magukat. Ez egy megosztott élmény, hiszen együtt nevettek vagy sikoltoztok."

Ezt persze a filmtörténet ismerői is tudják, hogy ahogy a történelem, úgy a filmek terén is ciklusokról beszélhetünk, és érdemes elfogadni, hogy jelenleg a képregényadaptációk korát éljük - melynek már el is kezdődött a dekonstrukciója olyan sorozatok, mint a The Boys vagy az Invincible révén. Azt pedig Jackson nagyon jól látja, hogy a megváltozott fogyasztási szokások miatt kontraproduktív a közönséget szidni.

Ti mit szóltok Jackson véleményéhez?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.