Hirdetés

Stallone elkezdett dolgozni a Rocky előzményén

|

Rocky-t senki nem állíthatja a sarokba!

Hirdetés

Vannak színészek, akik az istennek nem akarnak megszabadulni a gyökereiktől, ha pedig ez egyben a legnagyobb sikerüket is jelenti pályafutásuk során, akkor pláne. Ilyen színész Sylvester Stallone is, aki már több ízben úgy tűnt, hogy szögre akasztotta Rocky Balboa kesztyűjét, ám mindig talált módot arra, hogy visszahozza az öreg harcost. Ilyen vagy olyan formában. 

Hirdetés

A színész/író/rendező a napokban tett közzé az Instagramon egy érdekes posztot, amelyben azt taglalja egy kézzel írott, lefényképezett jegyzettel megtámogatva, hogy elkezdett komolyabban foglalkozni a Rocky előzménytörténetével. Ami azt jelenti, hogy elkezdte magában pedzegetni az eshetőségeket, hogy miként nézne ki jól a projekt. Lássuk:

A kísérőszöveg nagyjából annyit takar, hogy elkezdett írni a reggeli órákban egy treatmentet a Rocky előzményhez, amit ő egy tíz epizódból álló sorozatként képzel el és amely bemutatná a főszereplők ifjonti éveit. A továbbiakban arról is írt, hogy felfrissülésként elment horgászni, de ez szinte lényegtelen. 

A lényeg tehát, hogy Sly képtelen elengedni Rocky kezét, amivel - legyünk őszinték - eddig nagyon jól jártunk, hiszen akár ha a 2006-os Rocky Balboát nézzük, akár ha a Creed első etapját, mindig bizonyította (vagy utóbbi esetében Coogler bizonyította), hogy érdemes foglalkozni vele és hálás karakter tud lenni, ha jó kezekbe kerül. Ehhez azonban kellett egy Stallone is a maga jelenlétével és sajátosan dörmögő orgánumával. Mivel azonban most egy előzményről beszélünk, ez az eshetőség kiesik (és egyébként is, nagy valószínűséggel a Creed III-ban sem látjuk majd őt), így Rocky-t muszáj lesz elképzelnünk más színész megformálásában. Hozzájön ehhez az a tény is, hogy egyelőre nem tűnik túl erősnek egy olyan sorozat létrehozása, amely egy olyan karakternek funkcionálna előzményként, akivel alapból fiatalkorában találkoztunk, bokszolói pályafutása elején. A színész persze a jegyzetei alapján nem csupán egy szimpla karakteréletrajzot kíván színre vinni, láthatóan fontosnak tartja a korszellemet is és a fontosabb eseményeket (kiemeli a Holdra szállást, a hippik jelenlétét, a szexuális forradalmat), plusz, a nézők mindig szívesen veszik, amikor időutazásra invitálják őket. Mindenesetre ez még értelemszerűen egy kezdetleges ötletelgetés, amiből még bármi kifejlődhet. 

A Rocky első része még 1976-ban került bemutatásra John G. Avildsen rendezésében, ezt követte még hat folytatás, valamint két spin-off (mindeközben pedig tudhatjuk már azt is, hogy Michael B. Jordan rendezi a harmadik Creed-et). Stallone az első film forgatókönyvét saját maga írta és bár a stúdiók valami nagyobb nevet szerettek volna a főszerepre, mint Robert Redford, vagy éppen Burt Reynolds, ő kötötte az ebet a karóhoz és végül kiharcolta, hogy ő legyen a címszereplő. A filmtörténelem pedig őt igazolja, hiszen még most is róla beszélünk, 2021-ben. Mivel ez volt az a film, ami beindította a karrierjét, érthető, hogy ennyire ragaszkodik a figurához és ameddig van rá esély, hogy valami emlékezeteset és relevánsat rakjon az asztalra, addig nekünk egy rossz szavunk nem lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.