Hirdetés

A Star Wars IX. Rotten Tomatoes oldalát elárasztották a negatív kommentek

|

Újabb értékelési botrány történt, melynek hatására az oldal drasztikus lépésre szánta el magát.

Hirdetés

Az elmúlt egy évben sajnos divattá vált, hogy a rajongók már jóval a premier előtt negatív kapmányokat indítanak egyes filmek ellen annak érdekében, hogy megpróbálják megbuktatni, vagy legalábbis rossz hírét kelteni. Tavaly a Fekete Párduc kapott jóval a megjelenés előtt negatív kritikákat, előtte Az utolsó Jedik járt hasonló cipőben, most pedig a Star Wars IX. került a dühös emberek célkeresztjébe.

Hirdetés

Mivel a film premierje még nagyon messze van (december 19.), és magát a filmet még nem lehet értékelni, a dühös felhasználók ezúttaé a Want to see (kvázi azt mutatja, hogy a felhasználók mekkora része várja a filmet) opciót bombázták meg a negatív kommentjeikkel. A hozzászólások többségének pedig nem is a készülő filmmel van a baja, hanem még mindig Az utolsó Jediket szidják.

Múlt héten a Marvel Kapitány is hasonló helyzetbe került. Akkor a címszereplőt alakító Brie Larson nyilatkozata verte ki sokaknál a biztosítékot, aki elmondta: az előző filmjeinél megfigyelte, hogy az interjúztatók és a kritikusok is javarészt fehér férfiak, ezért most azt szeretné, ha nem csak fehér férfiakkal kéne beszélnie, és több nőt, illetve etnikumot szeretne behívni. Ezt sokan félreértették, és már látatlanban szidni kezdték az alkotást, valamint sokan bojkottálni is fogják azt.

Ezen két incidens hatására pedig az oldal megelégelte az egészet, és úgy döntött, hogy innentől kezdve a bemutató előtt nem lehet majd véleményezni és kommentelni az egyes filmek adatlapján:

Megszüntetjük a filmek 'Want to see' százalékos értékmegjelenítését és a premier előtti kommentelés lehetőségét. Sajnálatos módon az utóbbi időben megnőtt a rosszindulatú, a trollkodás határát súroló hozzászólások száma, éppen ezért arra jutottunk, hogy ennek a lehetőségnek a megszüntetése a legmegfelelőbb lépés ezen incidensek elkerülésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.