Hirdetés

Rian Johnson kérésére megváltoztatták Az ébredő erő végét

|

Az utolsó Jedik rendezőjének kérésére kicsit másítottak Az ébredő erő befejezésén.

Hirdetés

Sajnos még mindig nagyon messze van a Star Wars 8. részének, Az utolsó Jediknek a bemutatója, de szerencsére a múlt hónapban megkaptuk a filmről az első kedvcsinálót, ami azonban inkább csak még jobban felcsigázta a rajongótábort. A Rian Johnson által dirigált film egyébként már elég régóta készül - az első előforgatások Az ébredő erő bemutatója előtt lezajlottak, míg az igazi terepmunka csak a 2016-os év első felében kezdődött. 

Hirdetés

A forgatókönyvön persze Johnson már korábban elkezdett dolgozni, és mint az Entertainment Weeklyvel készített interjújából most kiderült, egy apró változtatásra volt szüksége Az ébredő Erő végén az ő történetének érdekében:

Igen, kértem egy hatalmas szívességet Abramstől. Azt szerettem volna, hogy R2 tartson Rey-jel, míg BB-8 maradjon az Ellenállással. Eredetileg ugyanis a kis droid lett volna Rey útitársa, ami hozzáteszem logikus is lett volna a történet szempontjából. De aztán megkérdeztem J.J.-től, hogy "Nem lenne-e gond, ha kicserélnénk a két droidot a végén?" Ő pedig simán belement.

Vagyis a rendező valószínűleg fontos feladatot szán BB-8-nak, amiért jobb, ha a droid inkább Poe Dameronnal maradt az Ellenállók között. Emellett Johnson arról is beszélt, hogy ésszerű magyarázatot kellett találnia arra Luke miért is álldogál egy kietlennek tűnő bolygó egy elhagyatott kis szigetén:

A legelső dolgom a forgatókönyv megírásakor az volt, hogy kitaláljam, mi járhatott Luke fejében. Meg kellett értenem őt hozzá, mert nem állhattam elő akármivel. Fontos volt, hogy logikus legyen a magyarázat. Miért menekült Luke Skywalker erre a szigetre? Ez volt a kezdőpont, és az egész sztori ezt járja körbe. Jó oka kellett, hogy legyen erre, valami olyan, ami mind Luke számára, mind pedig a közönség számára érthető és logikus.

A Star Wars: Az utolsó Jedik december 14-én érkezik a mozikba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.