Hirdetés

A Disney-t nem érdeklik a nézői reakciók a Star Wars: Az utolsó Jedik kapcsán

|

És erre úgy tűnik jó oka is van a Rotten Tomatoes alapján.

Hirdetés

Bemutatták a Star Wars: Az utolsó Jediket, nálunk is rekordnyitányt tudhat magáénak, és Észak-Amerikában is minden idők második legnagyobb nyitóhétvégéjét tudhatja magáénak 220 millió dollárral. Vagyis a fanyalgók agyér görcsöt kaphatnak, de a Star Wars nem mostanában fog alábbhagyni. Márpedig fanyalgók vannak (egy Star Wars esetében ne lennének?) és ez meg is látszódik a Rotten Tomatoes közönség értékelésén, ahol jelenleg 56%-on áll. Vagy a film egy adott jelenetéhez hasonlóan, a látszat néha csal? 

Hirdetés

A kritikusi gyűjtőoldalon ugyanis A birodalom visszavággal egyenértékű, 94%-os értékelést kapott a kritikusoktól (félreértések elkerülése végett: a kritikusok ekkora hányada tartja megtekintésre érdemesnek, nem ennyire értékelték), azonban a közönség értékelése ennek az ellenkezője és az egész széria legalacsonyabbja, ami a Baljós Árnyak, és A klónok támadása esetében különösen fájó. A Disney a hangos nézői reakciókra pedig ki is adott egy közleményt: 

Rian Johnson, a stáb és a Lucasfilm csapata egy olyan élményt igyekezett nyújtani, ami ízig-vérig Star Wars, mégis egyszerre friss, váratlan és új. Ennek következtében egy olyan Star Wars-film lett az eredmény, amelyhez foghatót még nem látott a közönség - az emberek beszélnek róla, próbálják megfejteni a rejtélyeit, ez pedig szerintünk egy pozitív dolog, hiszen a szóbeszéd és az ismételt megtekintések előreláthatóan az ünnepek alatt is lefoglalják majd a rajongókat.

Itt viszont nem állt meg a dolog. Már múlt héten is gyanúsan sokan szavaztak a filmre, ahogy az imdb-értékelések között is hirtelenjében megugrott az egyesek száma, ami egy megosztó filmnél még simán reális is, pláne egy ekkora hype öveztéről. Csakhogy a CinemaScore értékelések - vagyis a nézők moziól kijövet leadott friss szavazatai - a legjobb A-t kapták, ami alapján nem lehetne azt mondani, hogy a nézőknek ne tetszene (ezt megint aláhúzzák a rekord bevételek), viszont egyesek odáig merészkedtek, hogy egyenesen dicsekedtek azzal, hogy manipulálták az értékeléseket.Számos fake profil jelent meg a twitteren is ezzel kapcsolatban a kritikákat elmarasztalva és a filmet lehúzva.

A Bleeding Cool értesülései szerint pedig már most több szöveges értékelés érkezett a filmhez, mint a Thor: Ragnarökhöz, de ami különösen vicces, hogy A víz érintése alatt is találni negatív Star Wars véleményeket, ami vélhetően egy bottól származik. Az nyilvánvaló, hogy Rian Johnson rendezése nem fekszik le az elvárásoknak - amelyek egy Star Wars filmnél természetesen óriásiak - ez pedig a rajongóknak nem fekszik és rengetegen csalódottak emiatt, hogy nem azt kapták, amit vártak, legyen bármi is az. Mindenesetre egy film megítélését mindig az idő dönti el és annak idején A birodalom visszavág is nehezebben csúszott le, mint elődje, lehet, hogy itt is így lesz és lehet, hogy a J.J. Abrams rendezte IX. rész fényében sokan még ezt is mesterműnek fogják tartani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.