Hirdetés

Új képeken a Star Wars: Az utolsó Jedik

|

Az Entertainment Weekly egy rakat képpel örvendeztette meg a rajongókat, de egy csomó érdekes infót is megosztott a rendező.

Hirdetés

Egy kicsit kétségtelenül alábbhagyott a Star Wars láz a két évvel ezelőtti méretekhez képest. Na persze nem annyira, hogy ne legyen garantált siker év végén Az utolsó Jedik, viszont 2015-ben hatalmas elvárások előzték meg Az ébredő Erőt, hogy visszatérhetünk a messzi-messzi galaxisba (a film negatív megítélésének egy része pont ebből a felfokozott rajongói elvárásból fakadt), míg tavaly a Zsivány Egyes esetében az újraforgatásoktól, a rendezőcserétől volt hangos a sajtó (plusz az nem is a fősodor része volt), amit azóta még megfejeltek a Han Solo spin-off körüli botrányokkal. Tehát érthető, hogy kicsit alábbhagyott a lelkesedés és fenntartások övezik Rian Johnson filmjét, akik egyelőre nem is viszik túlzásba az információk és a képi anyagok csepegtetését. Ez persze az elkövetkezendő hónapokban változni fog és ennek egyik első jele a most kiadott képmennyiség.

Hirdetés

Az Entertainment Weekly ugyanis jó pár képet jelentetett meg a filmből, valamint két külön borítót, Luke Skywalkerrel (Mark Hamill) és Rey-jel (Daisy Ridley), "Ki az utolsó Jedi?" szalagcímmel karöltve, tovább fokozva az egyes vagy többes szám vitát a jedi szót illetően a címben. De most nem is ez a lényeg, hanem a megjelent képek, amelyeken láthatjuk Poe Dameront (Oscar Isaac), Finnt (John Boyega), valamint a galaxis legnagyobb Darth Vader fanboyát, Kylo Rent (Adam Driver), akinek újdonsült vadászgépét, a TIE Silencert is szemügyre vehetjük, amivel szemmel láthatóan szintén a nagyfatert kívánja majmolni. Továbbá a film egyik új helyszínét, a Canto Bight-i casino-t is láthatjuk, ahová majd Finn is elvetődik, valamint két forgatási képsort, az egyiken az azóta elhunyt Carrie Fisherrel Leia Organa tábornok szerepében.

Vannak azonban még itt érdekességek, mint például a a legfőbb vezér Snoke (Andy Serkis) testőrségének a tagjai, akiket egyértelműen az Uralkodó birodalmi testőrei ihlettek. A rendező szerint elődjeikkel ellentétben őket láthatjuk majd akció közben is.

A császári testőrség rendkívül formális viseletet hordott, míg az ember tudtában volt annak, hogy képesek lennének harcolni, mégsem teszik. Sokkalta ünnepélyesebbnek voltak és sohasem láttad őket akció közben. A Pretoriánusokat Michael Kaplan (jelmeztervező) a jegyzeteim alapján úgy tervezte meg, hogy sokkalta inkább tűnjenek szamurájnak.

Magát a Pretoriánusok elnevezést Johnson az ókori Rómaiaktól kölcsönözte, ahol szintén a vezérek testőrségét képező, elit katonák viselhették ezt a titulust. Ezzel együtt Johnson a jelenlétükkel azt is sugallja, hogy Snoke fizikailag kiszolgáltatottabb, mint Vader, vagy az Uralkodó volt, de persze felmerül a kérdés, hogy akkor hogyan képes félelemmel összetartani az Első Rendet és a Ren Lovagokat? Ugyanakkor a rendző azt is elárulta, hogy Snoke-ról is sokkalta többet fogunk megtudni.

Akárcsak Rey szüleinek a kérdése, Snoke is a történetet szolgálja. És a történet nem egy Wikipedia-oldal. Példának okáért az eredeti trilógiában semmit sem tudtunk meg az Uralkodóról, leszámítva azt, hogy ő a Vader mögött álló gonosz fickó. AZtán az előzményekben mindent megtudtál Palpatine-ről, amit kellett, mivel a felemelkedése a történet részét képezte. Snoke-ról pontosan annyit fogunk megtudni, amennyi szükséges.

De persze nem csak a gonoszok szemszögéből érdekes az új epizód, hanem az újdonsült kreatúrákéból is. "Az Év Furkásza-díjat" - vagyis annyira cuki, hogy belehalunk - már most odaítélhetnénk a rendező által kitalált porgoknak, amelyek közül egyet az Ezeréves Sólyom fedélzetén, Chewbacca társaságában láthatunk. A kis teremtmények annak az Ahch-To bolygónak az őshonos teremtményei, ahol Luke a kényszerű száműzetését töltötte és ahol Rey is megkezdi a jedi képzését (mert afelől eddig senkinek sem volt kétsége, hogy megkezdi). A porgok mellett most láthatjuk először a Gondozókat, avagy Gondnokokat, akik szintén a bolygón élnek. Ezek az antropomorf, apácaszerű teremtmények Johnson szerint nem örülnek annak, hogy Luke ott van, de mégis együtt élnek a tudattal, így az is bizonyos, hogy a szigeten nem csupán Luke és Rey tengeti  a mindennapjait.

Mindenesetre hamarosan érkezhetne egy újabb előzetes, ami egy kicsit többet mutat Johnson elképzeléseiből és a történetből, ahelyett, hogy újságcikkekből kelljen minden érdekes infót kiszemezgetni. Ilyenkor ugyanis a december 14.-ei premier különösen távolinak tűnik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.