Hirdetés

Yoda visszatérhet a Star Wars IX-ben?

|

Méghozzá nem is kis szerepben.

Hirdetés

Ugyan nyártól már forog a Star Wars IX. része, egyelőre nagy a csend a film körül, részben talán abból fakadóan is, hogy a Lucasfilm igyekszik a figyelmet a május végén bemutatásra kerülő Solo - Egy Star Wars-történetre terelni és megnyugtatni a közvéleményt a film körül kialakult botrányos körülmények (rendező váltás, főszereplő állítólagos alkalmatlansága) miatt. Viszont ennek ellenére mostantól valószínűleg megszaporodnak a film körüli pletykák, amely szerint "kedves kis zöld barátunk" a következő epizódban is visszatérhet.

Hirdetés

Aprócska spoiler azoknak, akik nem látták Az utolsó Jediket, hogy abban Yoda mester egy jelenet erejéig visszatért Erő-szellemként, utat mutatva Luke-nak és megértetve vele mind az ő, mind Rey szerepét az egészben. A New York Daily News belsős forrása szerint akárki akármit is gondolt a filmről, Yoda visszatérése hatalmas sikernek örvendett, éppen ezért számíthatunk a visszatérésére.

Yoda felbukkanását Az utolsó Jedikben kitörő lelkesedés fogadta. Ismét fel fog bukkanni Erő-szellemként tudomásul véve Rey sikerét és Jedivé válását. A jelenetek még az év folyamán rögzítve lesznek.

Persze ezt tessék erős fenntartásokkal kezelni, hiszen a rendező J.J. Abramsre amúgy is jellemző a félrevezetés, a dezinformáció a marketingben, vagyis könnyen lehet, hogy ezt szándékosan ők szellőztették meg. Ráadásul Yoda jelenléte Rey számára a dolgok jelenlegi állása szerint irreleváns is lenne, hiszen sosem ismerték egymást, így viszont adja magát a kérdés, hogy miért is ő fejezné be a kiképzését, miért nem Luke?  Azt is vegyük hozzá, hogy nem tudni, hogy mennyiben változott a film struktúrája Carrie Fisher halála miatt, Harrison Ford és Mark Hamill után ugyanis ez egyértelműen az ő filmje lett volna, és Leia hercegnő/tábornok néhai megformálója maga is izgatottan várta a film elkészültét. 2016-os váratlan halála, valamint az azóta menesztett rendező. Colin Trevorrow után nem tudni, hogy Abrams és a forgatókönyvíró Chris Terriot mennyiben fogalmazták újra az egészet és mennyiben folytatták a Rian Johnson által új mederbe terelt utat.

Minden esetre amennyiben Yoda visszatér, akkor a tőle elválaszthatatlannak tartott Frank Oz-ra is számíthatunk, aki a klasszikus trilógiához hasonlóan Az utolsó Jedikben is a hagyományos bábtechnikával keltette életre a 900 évesen az Erővel eggyé váló jedi mestert. A IX. rész premierje 2019 december 20-ra van kitűzve. Ti örülnétek Yoda visszatérésének? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.