Hirdetés

Pletyka: a Disney levette napirendről a Star Wars spin-offokat

|

Rossz előérzetünk van?

Hirdetés

Úgy fest, hogy a Diney a Star War franchise 2015-ös újraindulásával együtt hiába jelentett be számos tervet és dátumot, ezek rendre változtak az elmúlt három évben. Mármint a tervek és nem a dátumok, amelynek nem kis részt a böjtje a Solo - Egy Star Wars-történet képében jött el, amely még mindig nem lépte át a 200 milliós bevételt Észak-Amerikában. A Collidder érteülései szerint ezért a Disney és a Lucasfilm lefújta a jó ideje rebesgetett Obi-Wan és a nem rég hivatalosan is bejelentett, James Mangold által készített Boba Fett mozit, hogy Rian Johnson-trilógiájára, valamint a Trónok harca készítőinek filmjeire koncentráljanak. 

Hirdetés

Ez részben érthető, ugyanis mindkét spin-off mozi rendezői körül zajlottak a botrányok, hiszen a Zsivány Egyes esetében Gareth Edwardst és elképzeléseit szorították a háttérbe (a helyére érkező Tony Gilroy szerint a film kész katasztrófa volt), a Phil Lord-Chris Miller páros utolsó pillanatban való lecserélése Ron Howardra és a film újraforgatása a film fogadtatásán is meglátszott. Nem csoda, hogy ezek után fiatal tehetségek, feltörekvő filmesek mellőzése mellett döntött a stúdió és inkább a tapasztalt filmesekre szavazott, mint amilyen Mangold. Erre belső híresztelések szerint a Disney is rájátszott, aki a Lucasfilm kérése ellenére sem volt hajlamos módosítani a premierdátumon, ugyanakkor azt sem szerették volna, ha a Solo kicsit is elvonja a rivaldafényt a Bosszúállók: Végtelen háborúról. Vagyis a Disney most már önmaga ellenségévé vált, ahogyan az csak idő kérdése volt az egyre nagyobb piaci részesedését látva. És még hol van a Fox felvásárlása?

Mindemellett rengeteg kritika éri a stúdiót (nem kis részt a Solo és Az utolsó Jedik kapcsán), hogy nem mer eléggé elszakadni a már bejáratott karakterektől és történetektől, Obi-Wan és Boba Fett filmek helyett pedig valami sokkal eredetibbre lenne szükség, A vízválasztó mindenképpen a jövőre érkező IX. epizód lesz, ami végre pontot tehet a Skywalker-történetszálra és ezzel együtt megnyitja a kaput Johnson, valamint Benioffék elképzelései előtt, habár előbbinek nem biztos, hogy sokan annyira örülnek, utóbbiak pedig csak a Trónok harca lezárulta után tudnák belevetni magukat mindebbe. És akkor talán a rajongók is elégedettek lennének az elkövetkezendőkben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.