Hirdetés

Tarantino eltávolodni látszik a tervezett Star Trek-filmtől

|

Nagyon úgy fest a helyzet, hogy a mester sokkal inkább egy kisebb volumenű filmmel búcsúzna, mintsem egy monumentális űreposszal.

Hirdetés

Még a múlt hónapban számoltunk be arról, hogy a Fargo, valamint a Légió sorozat készítője, Noah Hawley szállíthatja le a következő Star Trek-filmet, aminek nem csak az űrsorozat rajongói örülnek annyira, viszont egy ideje nem lehetett semmit se hallani az Álomgyár fenegyerekének, Quentin Tarantinónak a külön projektjéről. Sok olyan hír is érkezett ezelőtt, hogy valóban az R besorolású Star Trek-mozi lesz Tarantino utolsó filmje, viszont a minap egy olyan (kevésbé örömteli) hír érkezett, miszerint az író-rendező eltávolodni látszik a produkciótól. Elviekben maga a forgatókönyv készen áll, de úgy fest a helyzet, hogy QT otthagyja az egészet, és a Volt egyszer egy Hollywood kapcsán egy személyesebb, kisebb volumenű alkotással búcsúzna a filmkészítéstől.

Hirdetés

Effektíve minden Star Trek és QT rajongó felvonta a szemöldökét, mikor bebizonyosodni látszott, hogy a mester valóban egy űreposzt fog megrendezni, ám ennek egyáltalán nem láttuk akadályát. Tarantino sok-sok műfajban kipróbálta már magát, és mindegyikben szépen is teljesített, így kisebb gondolkozási idő után nem állt annyira távol ez a Star Trek-ötlet sem. Viszont a minap a Consequence of Soundnak adott interjú keretein belül azt nyilatkozta, hogy még ha zöld utat is kapna mint rendező, akkor sem csinálná meg a filmet. Az elmondása szerint az utolsó alkotásával kisebb büdzséjű, személyesebb mozit szeretni készíteni:

"A sok dolog egyike, amiket a [Volt egyszer egy…] Hollywoddal kapcsolatban érzek, az az, hogy ezzel a filmmel én számot adtam magáról Hollywoodról, és ez kvázi a beteljesedése egy karriernek. Beteljesedése egy érdeklődési körnek, beteljesedése egy filmográfiának. Ha így nézzük, akkor az összes film egy-egy vagont tesz ki, és az egész egy nagy vonatot alkot, és ezek együtt egy nagy történetet mondanak el. Ez kvázi a tetőpont, és emiatt én úgy látom, hogy a tizedik filmem sokkalta kisebb lesz. Tudják, mint egy írói epilógus. És nézzék, lehetséges, hogy a végére mégis egy gigászi ötlettel rukkolok elő. De jelenleg egy olyan téma, ami egy kisebb közönségnek szólna, sokkal inkább kedvezőbb számomra."

Habár mi kislányos rajongással ültünk volna be egy Tarantino-féle Star Trek-filmre, mégis igazat adunk neki és mindannak, amit az interjújában állított. Azzal, hogy magára és az előző mozijainak a monumentalitására licitálna, elveszne az egészből az alkotói szenvedély és a filmkészítés iránti vágy. És ezek (főleg egy olyan megkerülhetetlen alkotónál, mint maga Quentin Tarantino) igencsak fontos támpontokat jelölnek a filmgyártásban. Ti mit gondoltok, igaza van QT-nak vagy sem?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.