Hirdetés

Tarolt Mads Mikkelsen új filmje az Európai Filmakadémia gáláján

|

Mikkelsen újra összeállt Thomas Vinterberggel, A vadászat és a Születésnap rendezőjével.

Hirdetés

Mads Mikkelsen nevét manapság a Legendás állatok és megfigyelésük közelgő új részével kapcsolatban hallani, hiszen a nagyszerű dán színész fogja leváltani Johnny Deppet Gellert Grindelwald szerepében. Ám nem érdemes elmenni amellett sem, hogy Mikkelsen új filmje, a Még egy kört mindenkinek (angolul Another Round, dánul pedig Druk) lett az Európai Filmdíjak átadóján az egyik legsikeresebb alkotás. Három díjat zsebelt be, többek között a legjobb férfi alakításért járót is, ami kicsit sem meglepő a filmhez kiadott előzetes láttán.

Hirdetés

A Még egy kört mindenkinek Thomas Vinterberg, a Születésnap, a Távol a világ zajától vagy világszerte a legismertebb és leginkább piedesztálra emelt filmje, A vadászat rendezőjének új alkotása, ami a hangzatos címből következtetve a lerészegedés művészibb folyamatát járja körbe. Persze ez mindössze a felszín, hiszen kényes-kénytelen, de szükséges megjegyezni azt a tényt is a film kapcsán, hogy Vinterberg lánya, Ida is szerepelt volna benne (Mikkelsen lányát alakította volna), ám még a forgatás kezdetkor autóbalesetben elhunyt. Vinterberg teljesen összeomlott; elmondása szerint semmi értelme nem lett volna folytatni a forgatást, de semmi értelme nem volna abbahagyni sem. Így végig azon munkálkodott az egész stábbal, hogy egy gyönyörű filmet hozzanak össze, amire még Ida is büszke lenne.

A fogadtatást és a kritikákat elnézve pedig össze is jött nekik, hiszen a Még egy kört mindenkinek 2020 egyik legjobb filmje lett. Az Európai Filmakadémia gáláján három díjat is odaítéltek neki: megkapta a legjobb férfi alakításért, a legjobb rendezésért és a legjobb forgatókönyvért járó díjakat. Vagyis Mikkelsen mellett Vinterberg kétszer is nyert (igaz, a forgatókönyvért Tobias Lindholmot is jutalmazták, hiszen ketten együtt írták az alkotást). 2017-ben Borbély Alexandra ezen a gálán nyerte el a legjobb női alakításért járó díjat a Testről és lélekről miatt. Szívből gratulálunk a film egész stábjának, és reméljük, jövőre nálunk is bemutatják végre!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.