Hirdetés

Todd Phillips tisztázta a Joker folytatásával kapcsolatos híreszteléseket

|

Úgy fest a helyzet, hogy a média megint csak előre ivott a medve bőrére.

Hirdetés

A mostani hét szerdáján még arról számolt be az összes filmes magazin (többek között mi is), hogy az egyöntetű kritikai és egyben bevételi siker miatt máris folytatást kap a Joker, és a The Hollywood Reporter szerint a rendező, Todd Phillips már tárgyalásokat is folytatott a Warner Bros. stúdióval. Viszont korai volt még az öröm, hiszen Phillipsnek újfent tisztáznia kellett ezt az egész félreértést (mint ahogy tette ezt szeptemberben is a film képregényhűségével kapcsolatban). Az elmondása alapján semmiféle tárgyalás nem történt közte és a stúdió között az esetleges második részt illetően, sőt még nem is biztos, hogy elkészül a folytatás.

Hirdetés

Phillips az Indiewire-nek adott legutóbbi interjújában magyarázta el pontról-pontra, hogy mi ez a félreértés már megint, amit először is azzal kezdett, hogy nem folytatott tárgyalásokat a stúdióval. Neki már a Másnaposok idején egy külön kis produkciós cége volt a Warner égisze alatt, és ezzel kapcsolatban külön kikötötte, hogy neki nem stílusa egyszerre 40 különböző projektet elindítani. Maximum két futó filmje van, és olyanokat pedig végleg nem tenne, hogy előre lefoglalja a soron következő produkciós címeket, nehogy más happolja el előle.

Amellett, hogy tényleg volt egy olyan ötlete Phillipsnek, amiben a DC sötét karakteriről készítene különálló mozikat, de ez még jóval a Joker előtt volt, és ezt el is vetette akkoriban a stúdió. A potenciális második rész kapcsán pedig így nyilatkozott:

"Ez az igazság a folytatást illetően: amint már Joaquin [Phoenix] és én is említettük, a film világ körüli bemutatókörútján - aminek keretein belül megfordultunk Torontóban, Velencében és még számos másik városban - nyilvánvalóan leültünk ebédelni a Warner Bros. vezetőivel. És ők ekkor mindig rákérdeztek, hogy >>na és, gondoltatok arra, hogy…?<<, de nem beszéltünk szerződésekről. Nem volt semmiféle szerződés arról, hogy írjuk meg a folytatást, és még nem is kerestük meg Joaquint az ötlettel. Hogy meg fog-e történni? Nos, én abban hiszek, hogy az említett cikk remélhetőleg mindezt előrevetítette."

Ezek alapján már tisztázódni látszik a Joker második része körüli félreértés. Ha hihetünk Phillipsnek, akkor van rá esély, hogy elkészül a folytatás (főleg ha ugyanakkora kontrollt enged a stúdió, mint a mostani filmnél), de ez még nem biztos, nem hivatalos. Mindezek mellett nem tanácsos ujjal mutogatni a The Hollywood Reporterre sem, miszerint ő indította el ezt az egészet, a lényeg, hogy még épp idejében tisztázódott az egész ügy.

Ti örülnétek egy folytatásnak?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.