Hirdetés

Továbbra is tervben van a Dűne trilógia

|

Még akkor is, ha Denis Villeneuve nem klasszikus folytatásként gondol a Dűne 2-re.

Hirdetés

Denis Villeneuve még a tavalyi Dűne premierje előtt a körmét rágta, hogy vajon kap-e zöld lámpát a könyvadaptáció második része. Az aggodalma a Szárnyas fejvadász 2049 pénzügyi bukása miatt érthető volt, ám szerencsére a múlt nem ismételte meg önmagát, és a Warner gyorsan kérelmezte a folytatást. Ami a rendező szerint nem is egy folytatás, csupán egy masszív történet második része.

Hirdetés

Azt már a bejelentés után többször is hallhattuk Villeneuve-től, hogy a hosszú távú terveiben benne van A Dűne messiása című regény adaptálása is, de a rendező továbbra is óvatosan fogalmaz ezzel kapcsolatban.

"El tudok képzelni egy harmadik filmet, A Dűne messiásának az adaptációját, ami teljessé tehetné Paul Atreides történetét, és aminek lenne is értelme. De minden egyes filmet, melyek tényleg óriásiak, csak egyesével tudom megcsinálni. Ha túlélem a Dűne 2-t, akkor lehet a Messiást is elkészítem."

A túlélés ugyebár ismételten a bevételi aspektusra utal, és jól mutatja, hogy a rendezőt mennyire megviselte annak idején a Szárnyas fejvadász 2049 financiális balsikere. A Dűne forgatókönyvírója, Jon Spaihts ezzel szemben a The Playlistnek azt nyilatkozta, hogy ha minden jól alakul, akkor idővel Frank Herbert összes Dűne-regényét adaptálhatják a filmvászonra - ami az eredeti Dűnén kívül öt még Herbert által publikált, illetve egy poszthumusz folytatást jelent. Ugyan ez még nagyon a jövő zenéje, de annyit Spaihts is megerősített, hogy bár a Dűne 2 befejezi az első könyvet, és kerek történetet mesél el az első filmmel együtt, természetesen nyitva hagynak kiskapukat A Dűne messiásához.

Ti hány filmet látnátok szívesen a Dűne-regényekből?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.