Hirdetés

Újra forradalmasítana egyet a filmszakmában James Cameron

|

A legendás rendező a mozikba rövidebb, míg a streamingplatformokon hosszabb játékidejű filmeket debütáltatna.

Hirdetés

James Cameron nem feltétlenül tartozik a legproduktívabb rendezők közé Hollywoodban, de annál nagyobb súlya van a megjelent műveinek az egész filmiparra nézve. A 2009-es Avatar egy olyan 3D-s hullámot idézett elő, mely évekig meghatározta Hollywoodot, és kétség sem fér hozzá, hogy a jövőre érkező folytatás egy újabb trend alapítókövének ígérkezik.

Hirdetés

Cameron újfent a Dűne direktorával, Denis Villeneuve-vel beszélgetett a Variety Directors on Directors című műsorában, ahol a francia-kanadai rendező tette fel az izgalmas kérdést, hogy Cameron miként tekint a streamingplatformokra, melyek egyre nagyobb szeletet szakítanak ki a filmgyártásból és -forgalmazásból. A veterán Cameron elég meghökkentő véleményt osztott meg.

"Szerintem érdemes a mozik egy kibővített formátumaként tekinteni a streamingplatformokra. Tegyük fel, hogy akarok egy hat órás és egy két és fél órás filmet készíteni, egyszerre. Ugyanaz a film lesz. Ám a néző dönthet úgy, hogy streamingen megnézi a hatórás változatot, vagy bemegy a moziba, és átéli a tömörebb, igazán hullámvölgyes, magával ragadó élményt ugyanabból a filmből. Miért is ne csinálhatnánk ezt? Olyan módon kellene felhasználni ezeket a platformokat, mint azt soha korábban nem tettük."

Mondhatni, Cameron alaposan feldobta a magas labdát a streaming óriásoknak, mint a Netflix, az Amazon vagy az Apple+. Tekintve, hogy az HBO Maxon mekkorát ment a Zack Snyder-féle változat Az Igazság Ligájából, lehetne ebben a koncepcióban potenciál. Ahelyett, hogy a rajongók éveken keresztül rendezői változatokra várnának, rögtön két változatot is meg tudnának nézni ugyanabból a filmből, ami más élményt fog nyújtani a sötét teremben popcorn csámcsogások közepette, és mást otthon egy gőzölgő, forró tea mellett (csak hogy szezonálisak maradjunk).

Ti el tudnátok képzelni egy ilyen forradalmi újítást a filmszakmában? Milyen filmnek néznétek meg már most a kibővített változatát streamingen?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.