Hirdetés

Veszélyben a Legendás állatok franchise?

|

A harmadik rész gyenge eredménye mellett David Yates tervei is a folytatás ellen szólnak.

Hirdetés

A Legendás állatok: Dumbledore titkai felett nem viharfelhők, hanem egy tízemeletes panelházat is könnyűszerrel elpusztító ciklonrendszerek gyülekeztek. A koronavírus miatt eltolt bemutató, Ezra Miller sötét ügyei, Johnny Depp botrányos válása, J. K. Rowling transzfób kijelentései. Egy is bőven elég lett volna ahhoz, hogy a Warner marketingesei alkoholizmusba meneküljenek a nyomasztó valóság elől, ám így együtt nehéz volt szabadulni a gondolattól, hogy a projektet elátkozták. Pláne, mert a sztori finoman fogalmazva sem végződött happy enddel. A széria harmadik felvonása kritikailag minimum felemás fogadtatásban részesült, és kétszázmillió dolláros gyártási költségvetésének még a dupláját sem hozta össze. Ebből adódóan trükkös sikerről beszélni.

Hirdetés

A jelek szerint a spin-offokkal együtt összesen hét, a varázsvilágon játszódó filmet jegyző David Yates is érzi, hogy váltania kell. Következő nagyobb projektje a krimik sorát erősítő Pain Hustlers lesz. Ebben Emily Blunt egy jobb életre ácsingózó, szerény iskolai végzettségű nőt alakít, aki miután csatlakozik egy gyógyszeripari startuphoz, egy titokzatos összeesküvés középpontjában találja magát.

Ebből adódóan a direktor a belátható jövőben be lesz táblázva. Emellett, bár bejelentette, hogy a kitérő után örömmel visszatérne a szériához, nem tudni, hogy ebben a kijelentésben mennyi az ágazatban kötelező, óvatos udvariaskodás. Ráadásul az sem sokat javít az összképen, hogy a stúdió első körben egy trilógiát tervezett, és a folytatást értelemszerűen a bevételtől tette függővé. Vagyis benne van a pakliban, hogy sosem, vagy legfeljebb hosszú évek múlva látjuk majd Grindelwald és Dumbledore nagy összecsapását - hiszen az illetékesek még a forgatókönyv megírásába sem kezdtek bele.

Ti bánnátok, ha nem készülne el a negyedik és az ötödik epizód?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.