Hirdetés

Z világháború 2 – fontos információk láttak napvilágot

|

2013 óta megy a találgatás, hogy pontosan mi lesz a World War Z folytatásának a sorsa, amit a Paramount legutóbbi nyilatkozata végleg eloszlatott.

Hirdetés

2013-ban egy igazán furcsa, de egyben nagyon is eredeti zombifilmmel örvendeztettek meg minket, mozirajongókat, nevezetesen a Z világháborúval (World War Z). Az azonos című Max Brooks regényt Marc Foster (Én, Pán Péter, Barátom, Róbert Gida) adaptálta a nagyvászonra eléggé szabadon. Ez sok rajongónál azonnal ki is verte a biztosítékot, annak ellenére is, hogy külön kikötötték, hogy egyéni interpretációról van szó (mint pl. Stanley Kubrick Ragyogás filmjénél is). Ennek ellenére egy üde színfolttá vált már a megjelenésekor is, amit tovább mélyítettek az évek sora. A Z világháború pontosan úgy kezdődik, mint bármelyik másik zombis-vírusos film, vagyis egy csapásra lerohanják a világot az élőholtak seregei (akiket nem is lehetne zombiként feltüntetni, mert közel szuperszonikus sebességgel rohannak, de ebbe most ne menjünk bele). Viszont ahelyett, hogy egy csapatnyi túlélőt követnénk a játékidő teljes egészében, mint ahogy lenni szokott, Garry Lane (Brad Pitt), volt ENSZ munkatárs fékevesztett próbálkozását követhetjük végig, aki a vírus ellenszerét keresi szüntelen.

Hirdetés

A folytatás már régóta felütötte a fejét, de se a színészek, se a stúdió nem közölt róla sokáig semmit. Aztán az elmúlt években újból központi témává nőtte ki magát nemcsak a zombirajongók között, és például olyan hírekbe futhattunk bele, minthogy maga a thrillerek egyik mestere, David Fincher fogja rendezni a második részt. A Paramount legutóbbi nyilatkozatában pedig újabb információmorzsák jelentek meg, amik legalább olyan fontosnak titulálhatóak, mint a direktor szerepe.

Jeremy Kleiner és Dede Gardner producerek korábban még azt nyilatkozták, hogy 2019 márciusában már el is kezdik forgatni a második részt, de ezt a Paramount azonnal cáfolta is, miszerint még nincsen pontos kezdete a forgatásnak. Ennek ellenére elméletileg a teljes filmmel kész lesznek 2020-ra, viszont ezzel kapcsolatban pontosabb információkat nem említettek. Az oka a hosszú forgatásnak/készülődésnek talán az lehet, hogy mind Fincher, mind pedig Pitt teljesen be van táblázva, nyikkanásnyi kis idejük sincsen: az előbbi a 2017-es nagysikerű Mindhunter sorozat második évadját készíti, míg Pitt filmről-filmre ugrál, mint például az Ad Astra, vagy a Tarantino-féle Volt egyszer egy Hollywood.

A Z világháború 2 eddig két nagyobb forgatási területet tett közzé, Spanyolországot és Thaiföldet. Ez bizakodásra ad okot, hiszen az első filmben is országról-országra utaztak (pl. Amerika, Jeruzsálem, Anglia) a szereplők, hogy megtalálják a legelső zombit, a zéró pácienst, ezzel színesítve magát a történetet. Úgy néz ki, a sztorinak ezt a jó tulajdonságát a folytatásban is meg fogják tartani, ami egyelőre a Maximillian munkacímet kapta. Sajnos arról, hogy pontosan miről fog szólni a történet, nem tudunk beszámolni, hiszen még hivatalos forgatókönyvírót sem szerződtettek le, mindössze Steven Knight neve szerepel a szkript legelső változata mellett, ami azért meg kell hagyni, elég jó előjel. Knight olyan utánozhatatlan filmeket készített eddig, mint a Locke - Nincs visszaút, a Gyilkos ígéretek, a Taboo, vagy éppen a Peaky Blinders sorozatot. Mi azért reménykedünk benne, hogy Drew Goddard visszatér majd mint forgatókönyvíró, mert ő kétségkívül korunk egyik legprofibb írója (elég csak megnézni a Ház az erdő mélyén című alkotását).

Ti várjátok már a második részt?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.