Hirdetés

6 sorozat, amiben meglepő szerepekben tűntek fel különböző etnikumú színészek

|

Nem a Bridgerton családban tűntek fel először nem várt külsővel karakterek.

Hirdetés

A Bridgerton család több szinten is ki tudta akasztani a nézőit. Ami egyeseknek szimpatikus volt benne, az másokat inkább bosszantott. Az egyik fontos döntése a készítőknek is megosztóra sikerült, ez pedig, hogy nemeseket játszhattak nem fehér színészek. Az első évadban több karaktert is fekete szereplők alakítottak, ilyen volt Simon Basset szerepében Regé-Jean Page, vagy Lady Danbury (Adjoa Andoh) és a királyné (Golda Rosheuvel). A második évadban is találkozhatunk hasonló változtatásokkal, az indiai Sharma családdal kapcsolatban. 

Bár a Bridgerton család okozott nagy visszhangot, valójában nem a Netflix sorozata az első, ami élt ezzel a lépéssel, és direkt megváltoztatta egyes karakterek bőrszínét. Mutatunk nektek még néhány ilyen produkciót!

Hirdetés

A nyomorultak

A történet Franciaországban játszódik, de feltűnik benne több, az eredetitől eltérő bőrszínű karakter, köztük David Oyewolo is, aki Javer felügyelőt alakítja. A minisorozatban játszott szerepéről és sokszínűségéről Oyewolo így nyilatkozott: 

"Az igazmondásról van szó. A különböző rasszok évszázadok óta velejárói voltak az európai életnek, és nagyon rossz munkát végeztünk, hogy ezt nem képviseljük a televízióban és a filmben. Tudom, hogy Napóleon hadseregében rengeteg ilyen katona volt. De ezt soha nem láthatod."

A spanyol hercegnő

A történelmi dráma Aragóniai Katalin trónra kerüléséről és uralkodásáról szól. A sorozatban feltűnnek az udvarának mór tagjainak, köztük Lina, az egyik udvar hölgye. Emma Frost rendező ragaszkodik ahhoz, hogy a mórok megjelenítése korántsem anakronizmus, szerinte ugyanis a plébánia feljegyzéseiből és a kutatásokból, valamint számtalan könyvből bárki láthatja, hogy nem csak fehérek éltek a Tudorok Angliájában. 

David Copperfield rendkívüli élete

Armando Iannucci feldolgozásában a Londonban született, de indiai származású Dev Patel alakította David Copperfieldet. A dickensi hőst előtte hagyományosan szőke hajjal és kék szemekkel ábrázolták. A produkcióban más eltérő bőrszínű színészek is szerepet kaptak, köztük Benedict Wong Mr. Wickfieldként, Rosalind Eleazar pedig Agnesként, Copperfield igaz szerelmeként jelent meg. 

Nagy Katalin - A kezdetek

Mint a Bridgerton család, szintén 2020-ban debütált a Nagy Katalin uralkodásáról szóló sorozat is, amiben az orosz cári udvart mutatják be eléggé sajátosan a készítők. Itt is szerepel több különböző etnikumú színész, akik az orosz nemesség tagjaként, politikusként és udvaroncként tűnnek fel, köztük Sacha Dhawan, akinek a szülei Indiából származnak. 

Sanditon

A sorozat Jane Austen utolsó, befejezetlen kéziratának adaptációja. Bemutat egy mulatt örökösnőt, Georgiana Lambe-et, akinek gazdagsága sokakat vonz. Austen azután hunyt el, hogy mindössze tizenegy fejezetet írt le, így pedig nem jutott tovább annál, mint hogy bemutatta a szereplőket és a történetének kezdetét. Nem tudni, pontosan mit akart kezdeni a karakterrel, de Georgiana volt az első fekete szereplője, és a sorozat feltárja, hogyan fogadják a csendes tengerparti üdülőhely, Sanditon lakói.

Hollow Crown - Koronák harca

A történet Shakespeare történelmi drámáin alapul (II. Richard, IV. Henrik: 1. és 2. rész és V. Henrik). A sorozatban feltűnik Anjou Margit angol királyné, aki Sophie Okonedo fekete színésznő alakít. A francia hercegnő, VI. Henrik angol királlyal kötött házassága révén lesz Anglia királynéja.

A sorozat 2016-ban szerepeltette a fekete színésznőt, ezzel pedig a legrégebbi lett a listánkon, ami persze nem teljes, és sokáig lehetne még sorolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.