Hirdetés

8 mozis film, ami érdekelhet decemberben

|

Összegyűjtöttük a decemberi mozis premiereket: jön az Avatar folytatása, de lesz vérengző Mikulás, szőrös kalandor, rappelő juhász és magyar fantasy is.

Hirdetés

A decemberi hónap többnyire izgalmas szokott lenni mozipremierek terén, ugyanis egyrészt a fesztiválszezon közeledtével egyre több potenciális versenyfilm kerül bemutatásra. A decemberi premierek között ezúttal Park Chan-wook új filmje, A titokzatos nő és egy Whitney Houstonról készült életrajzi alkotás, az I Wanna Dance With Somebody lesznek a jövő évi díjszezon esélyesei. 

Másrészt nincs december blockbuster és animációs film nélkül sem, így idén, tizenhárom év elteltével végre beülhetünk James Cameron második Avatar-filmjére, A víz útjára, valamint megérkezik az új Csizmás, a kandúr kaland is, amelyben Shrek társának már csak egyetlen élete maradt a kilencből.

Hirdetés
 

December 1. Vérapó

A Fatman után egy újabb korhatáros karácsonyi akciófilm érkezik a mozikba, amiben a Mikulás (David Harbour) egy túszul ejtett családot véd meg egy csapat zsoldostól. A Vérapó a 87North égisze alatt készült, ahonnan olyan filmek kerültek ki, mint például a Senki, az Atomszőke és a John Wick, szóval érdemes lesz rá odafigyelni. A rendező Tommy Wirkola (Boszorkányvadászok, Náci Zombik-sorozat), a forgatókönyvért pedig a Sonic, a sündisznó írói, Pat Casey és Josh Miller felelnek.

December 1. Larry

Ádám (Vilmányi Benett) visszahúzódó vidéki fiú, aki próbálja dadogását palástolni. Édesapja (Thuróczy Szabolcs), aki egykor erőszakos volt, most már a vallásban lel nyugalomra. A fiú számára az egyedüli menekülőutat a rapzene jelenti, amiben ki is próbálja magát. Hamarosan meglehetősen nagy népszerűségre tesz szert az interneten, de a valódi áttöréshez újabb szintet kell lépnie, ahhoz viszont komoly elszántságra és felelősségtudatra van szükség. A Larry-t Bernáth Szilárd rendezi, akinek ez lesz az első nagyjátékfilmje.

December 8. Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság

Több, mint tíz év elteltével ismét visszatérhetünk a Shrek-univerzumba, melynek legújabb történetében Csizmás Kandúr (hang: Antonio Banderas) talán legnagyobb megmérettetésének leszünk szemtanúi. Kilenc életéből már csak egy maradt, ezért elhatározza, hogy nekivág a Fekete Erdőnek és megkeresi a Kívánságcsillagot, hogy visszakapja a többit. Ebben lesz segítőtársa egykori riválisa, Puha Pracli (hang: Salma Hayek) cicus, akivel együtt néznek szembe az úton rájuk leselkedő veszélyekkel.

December 8. Átjáróház

Különös történettel rukkolt elő Madarász Isti legújabb romantikus filmje: egy hullaházban dolgozik portásként Krisztián (Bárnai Péter), akinek a kiszemeltjét, Ágit (Rujder Vivien) egy tragikus balesetet követően hozzák be. A halál azonban nem akadály abban, hogy a fiatalok újból találkozhassanak. Egyedül egy szellemlény (Kulka János) elől kell óvakodniuk, aki nem kifejezetten rajong az élőkért, ezért megpróbál közéjük állni.

December 15. Avatar: A víz útja

Tizenhárom év után visszatérünk Pandorába! James Cameron a szárazföldet követően a víz birodalmába vezeti el a nézőt, melyen keresztül egy új szegletét ismerjük meg ennek az egzotikus világnak. A történet, hasonlóan a mozis megjelenéshez, körülbelül tíz év elteltével veszi fel a fonalat a Sully-család életében. A szereplők közül újra tiszteletét teszi Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver és Stephen Lang.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


December 15. A titokzatos nő

Park Chan-wook (Oldboy, A szobalány) misztikus krimi-drámája egy nyomozó (Park Hae-il) és egy általa kihallgatott nő (Wei Tang) közötti kapcsolat kibontakozásáról és következményeiről szól, melyek kihatással vannak a férfi érzelmeire és szakmai életére. A film Cannes-ban elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat, és valószínűleg az Oscaron is találkozni fogunk vele a jelöltek között.

December 15. A látogatás

Két család, egy vendégség. Björn (Morten Burian) családjával meghívást kap egy toszkánai nyaraláson megismert holland családtól. Kis vonakodás után elfogadják az invitálást, és az elején még jó hangulatban telik az összejövetel, de idővel egyre több sötét titokra derül fény az idillinek indult vacsora közben a vendéglátóikról. A látogatás törvényes keretek között még nem volt megtekinthető itthon, de végre a hazai mozik is bemutatják.

December 22. I Wanna Dance With Somebody - Whitney Houston története

Életrajzi film készült a R&B egyik legnagyobb alakjáról, Whitney Houstonról, akinek figyelemmel kísérhetjük a pályafutását egészen a sztárrá válásáig. Az énekesnő szerepében Naomie Ackie-t láthatjuk, de feltűnik még Stanley Tucci, Clarke Peters és Tamara Tunie is. A rendezői székben Kasi Lemmons ül, aki olyan filmekért felel, mint például a Mondd, testvér! és a Harriet - Szabadság vagy halál.

Ti melyik premiert várjátok a legjobban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.