Hirdetés

8 mozis film, ami érdekelhet februárban

|

Összegyűjtöttük a februári mozis premiereket. Jó szemezgetést!

Hirdetés

2022 februárjában mindenki megtalálhatja a kedvencét: lesz itt többek között Guillermo del Toro-ijesztgetés, Roland Emmerich-féle világpusztítás, Kenneth Branagh-duplázás, egy játékadaptáció, egy filmklasszikus újravetítése, és még sorolhatnánk. Lássuk hát részletesebben - viszont mindenképpen a teljesség igénye nélkül -, hogy mire lesz érdemes beülni ebben a hónapban!

Hirdetés

Február 3. Rémálmok sikátora

Újabb misztikus thrillerrel érkezik a mozikba az öreg Guillermo del Toro (A faun labirintusa, A víz érintése), akiről már tudhatjuk, hogy előszeretettel vegyíti a fantasy műfaját a dráma stílusjegyeivel. A Rémálmok sikátora is hasonló egyvelegnek ígérkezik, olyan sztárok nevével fémjelezve, mint Cate Blanchett, Bradley Cooper, Toni Collette, Willem Dafoe, Holt McCallany, Tim Blake Nelson, Ron Perlman, Rooney Mara és Richard Jenkins. A történet egy utazócirkusznál dolgozó férfiról szól, aki könnyedén manipulálni tudja a körülötte levő embereket. Azonban miután találkozik egy pszichiáternővel, hamarosan ráeszmél, hogy alanya sokkal veszedelmesebb, mint aminek látszik.

Február 3. Moonfall

A katasztrófafilmek veterán rendezője, Roland Emmerich (A függetlenség napja, 2012, Holnapután) is új filmmel szolgál a grandiózus látványfilmek rajongóinak, aki nagy valószínűséggel (és némi túlzással) a nemrég Netflixen debütált Ne nézz fel! pátoszi verzióját mutatja be, ugyanis a bonyodalmat az adja, hogy egy titokzatos erő kibillenti a Holdat a pályájáról, ami a Föld felé veszi az irányt. A NASA vezetője (Halle Berry) megpróbál megoldást találni a vészhelyzet feloldására, arra viszont nem számít, hogy mi fogadja őt és kutatótársait (Patrick Wilson, John Bradley) a Holdon. A gigaprojekt a becslések szerint körülbelül 150 millió dollárból készült, viszont elnézve Emmerich filmtermését az utóbbi évekből, ez sajnos nem garancia a minőségre. Ne legyen igazunk. 

Február 10. Uncharted

Videojátékot adaptálni nem kis vállalás. Egyrészt adott egy összetett univerzum, amit bele kell sűríteni két órába, hogy az filmként is működjön, másrészt általában az elvárások is magasak velük szemben, mert ezeknek a játékoknak van egy kialakult, többnyire széleskörű rajongótábora, akiknek meg kell felelni. Ebben a cipőben jár Ruben Fleischer új akció-kalandfilmje, az Uncharted is, ami Nathan Drake (Tom Holland) eredettörténetével áll elő, bemutatva, hogy miként lett belőle sikeres kincsvadász. Az országokat átszelő kiruccanásban ott lesz mellette barátja és mentora, Victor Sullivan is, akit Mark Wahlberg alakításában láthatunk majd.  

Február 17. Halál a Níluson

Mi sem bizonyíthatja jobban Kenneth Branagh töretlen lelkesedését az Agatha Christie-életműért, minthogy a 2017-es, megosztóra sikeredett Gyilkosság az Orient Expresszen után ismét az írónő egyik klasszikusát, a Halál a Nílusont adaptálja (eredetileg 2020 decemberében lett volna a premierje), amiben értelemszerűen amellett, hogy a rendezői feladatokat látja el, Poirot-ként is helyt kell állnia. Rajta kívül feltűnik Gal Gadot, Rose Leslie, Annette Bening és Armie Hammer is (az utóbbival kapcsolatban többet hallunk a botrányairól, mint az új filmjeiről) a vásznon, akik ezúttal a gízai piramisok lábánál adják fel a leckét a legendás detektívnek.

Február 17. Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő

A japán filmművészet is képviseltetni fogja magát februárban, mégpedig annak a Mamoru Hosodának az új animéjével, aki korábban A fiú és a szörnyeteg, illetve a Mirai - Lány a jövőből című rajzfilmeket rendezte. Legújabb animációja A szépség és a szörnyeteg meséjét értelmezi újra, ami egy virtuális világba szorult kislány váratlan kalandját kíséri végig. A Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő egyébként a cannes-i filmfesztiválon is indult, méghozzá a Premiere kategóriában, aminek a keretében Mundruczó Kornél Evolúció című filmjét is meg lehetett tekinteni.  

Február 24. Katonadolog

Legutóbb a Logan Luckyban láthattuk komolyabb szerepben Channing Tatumot, de most azonkívül, hogy főszereplőként, Reid Carolin oldalán társrendezőként is visszatér a mozivásznakra. Az amerikai hadsereg egyik rangerét, Briggst (Tatum) azzal a feladattal bízzák meg, hogy vigye el elhunyt katonatársának temetésére a kutyáját. Az út azonban korántsem akadályoktól mentes, mert szemlátomást Lulu nem a legbarátságosabb természet. Kedves kis buddy-movie-nak ígérkezik tehát Tatum mozija, aminek már az előzeteséből is leszűrhető, hogy a film nagyban kedvez a kutyaszerető nézőknek.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Február 24. Belfast

Kenneth Branagh 2.0! Az ír színész-rendező a Halál a Níluson után egy önéletrajzi ihletésű filmdrámával is előrukkol 2022 februárjában, ami egy belfasti munkásosztálybeli család küzdelmeit mutatja be a hatvanas évek végén. A főszerepben a kisfiút láthatjuk, akit Jude Hill alakít, a szülőket pedig Caitriona Balfe és Jamie Dornan formálják meg, akik szintén fontos szerepet töltenek be a gyermekük életében. Ha nem is minden főbb kategóriában, de elég nagy esély van rá, hogy többek között a színészi alakítások miatt is viszontláthatjuk majd az Oscaron a Belfastot.

Február 24. A szarvasvadász (digitálisan felújítva)

Végül, de nem utolsó sorban zárjuk a listánkat egy filmklasszikussal, az 1978-as A szarvasvadásszal, ami digitálisan felújított változatban lesz megtekinthető a mozikban. A vietnámi háború az Egyesült Államok történelmének talán legelhallgatottabb korszaka, ezért is nagyon fontos, hogy időnként elővegyük azokat a háborús filmeket, amik mernek a témával foglalkozni. Michael Cimino háromórás monstruma elképesztő hitelességgel szembesíti a nézőt azzal, hogy a háborúnak milyen hatásai vannak azokra, akik megjárják a frontot, ám mindez Christopher Walken, Robert de Niro, John Cazale, John Savage és Meryl Streep remek alakítása nélkül nem lett volna ennyire átélhető és megrendítő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.