Hirdetés

8 mozis film, ami érdekelhet júliusban

|

Érkezik többek között az új Insidious és Mission: Impossible film is, de a nyár legnagyobb dobásának mégis az Oppenheimer és a Barbie ígérkezik.

Hirdetés

Nyári uborkaszezon ide vagy oda, azt leszögezhetjük, hogy ha nem is hemzseg mozipremierektől az idei július, ígéretes blockbusterekből nincsen hiány. Most mutatják be Tom Cruise új Mission: Impossible filmjét, a Leszámolás - Első részt, mely az utolsó előtti felvonás (?) a franchise-ban, Greta Gerwig Barbie-ját, valamint a vele egy napon debütáló Christopher Nolan-eposzt, az Oppenheimert is.

Lássunk neki a szemezgetésnek!

Hirdetés

Július 6. Insidious: A vörös ajtó

A Lambert család el van átkozva. Josh (Patrick Wilson) elhatározza, hogy ismét megnyitja az Odaát kapuját és szembeszáll a démonokkal. A kérdés most már csak az, hogy visszatér-e, és amennyiben visszatér, mit hoz magával. Az Insidious-franchise legújabb darabját a főszereplő Patrick Wilson rendezi, akinek ez is a direktori debütálása. A horrorrajongók most sem maradnak csemege nélkül, és ez csak az első a sorban, alább találtok még párat a listában. 

Július 13. Mission: Impossible - Leszámolás 1. rész

Noha a Mission: Impossible-filmek jobbára egy kaptafára készülnek, a történetek fordulatai, a vagány és látványos akciószekvenciák, valamint a karizmatikus akcióhősök miatt korunk egyik legsikeresebb akciófilm-sorozatáról beszélhetünk, melynek lezáró akkordjának első része jön hamarosan a mozikba. Ethan Huntnak (Tom Cruise) újra meg kell mentenie a világot, ugyanis rossz kezekbe került egy az emberiség életben maradását fenyegető fegyver. A filmet Cruise cimborája, Christopher McQuarrie rendezi, a további szerepekben pedig többek között olyan színészek bukkannak fel, mint Vanessa Kirby, Rebecca Ferguson, Simon Pegg és az újonc Pom Klementieff.

Július 20. Oppenheimer               

Július 20-a különösen mozgalmas nap lesz a filmrajongók számára, mert ekkor debütál a következő bekezdésben bemutatott Barbie és Nolan Oppenheimere is. Az utóbbi J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) fizikusról szól, akire az "atombomba atyjaként" emlékezünk. Az előzetes alapján a háromórás játékidő alatt betekintést nyerünk a bomba kifejlesztésének folyamatába és a felmerülő morális kérdések megvitatásába. A szereplők között ott lesz Hollywood színe-java (csak hogy néhányat említsek: Matt Damon, Rami Malek, Robert Downey Jr., Emily Blunt és Florence Pugh), a zenét Ludwig Goransson (Tenet) komponálja, az operatőri feladatokat pedig a legendás Hoyte Van Hoytema (Csillagok között, Ad Astra) látja el.

Július 20. Barbie

Greta Gerwig (Lady Bird, Kisasszonyok) Barbie-ja ígérkezik a nyár talán legnagyobb és legegyedibb dobásának, melyben Barbie (Margot Robbie) és Ken (Ryan Gosling) kultúrsokként szembesül a makulátlan és élénk színű világuk mögött meghúzódó árnyakkal. Koncepciójában némileg emlékeztet a Truman Show-ra és a Mátrixra (már az előzetesben is bőven lehet szemezgetni a különböző popkult utalásokból), és reménykedünk benne, hogy Gerwig sztorija (amit egyébként férjével, Noah Baumbach-kal jegyez) valóban eredeti les,z nem csak színes-szagos mókázás. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Július 20. A mélyben

Az Oppenheimer és a Barbie mellett egy új-zélandi horror is beköszön július 20-án a hazai mozikba, amiben egy házaspár, Jules (Luciane Buchanan) és Ben (Matt Whelan) az örökölt tengerparti birtokuk természetfeletti furcsaságaira lesznek figyelmesek. Hamarosan kiderül, hogy nem csak a képzeletük játszik velük, egy titokzatos lény védi élőhelyét a betolakodóktól…

Július 27. Kísértetkastély

Természetfeletti lények szállják meg egy nő és a kisfia házát, akik spirituális szakértők segítéségét kérik a megtisztításhoz. A szereplők között feltűnik Jamie Lee Curtis, Jared Leto, Rosario Dawson, Owen Wilson, Danny DeVito, LaKeith Stanfield és Tiffany Haddish. A filmet a Disney park ikonikus látványossága inspirálta.

Július 27. Beszélj hozzám!

Fogd meg a bebalzsamozott kezet, és mondd, hogy "Beszélj hozzám!"! Ekkor megszállnak téged a szellemek, ami bár elsőre izgalmas kalandnak tűnik, főhőseink sajnos elvetik a sulykot, melynek következtében félelmetes transzcendens erők szabadulnak fel. A Beszélj hozzám! rendezőpárosa (Michael és Danny Philippou) és színészgárdája zömmel elsőfilmesekből áll, de a filmet a Sundence-en túlnyomórészt pozitív kritika fogadta, szóval kíváncsian várjuk mi is!

Július 27. Amikor szerelembe estünk

Mia (Virginia Gardner) elhatározza, hogy Európába utazik felkutatni vér szerinti édesanyját, akivel még sohasem találkozott. Elkíséri egy sármos fiú, Kyle (Alex Aiono) is, akivel rögtön egymásra találnak, és együtt járják be Andalúzia csodaszép városait. A filmet Joaquín Llamas rendezi.

Ti melyik premiert várjátok a legjobban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.