Hirdetés

A legjobb filmes monológok - 2. rész

|

Gordon Gekko kapzsisága? John Rambo kirohanása? Szindbád elmélkedései? Avagy Tyler Durden elk*rt nemzedéke? Tovább folytattuk a legjobb filmes monológok listáját.

Hirdetés

Holnapolisz - Hugh Laurie monológja

"Úgy mentem meg a civilizációt, hogy megmutatom a bukását. De vajon hogyan fogadták ezt a látomást? Hogyan reagáltak az emberek a közelgő vég lehetőségére? Jól behabzsolták, mintegy csokis eklert. Nem rettegtek a végtől, hanem újracsomagolták. Feltűnt videojátékokban, sorozatokban, könyvekben, filmekben, az egész világ keblére ölelte az apokalipszist, és önfeledt örömmel rohanni kezdett felé. Eközben a Földetek a pusztulás útjára lépett. Egyszerre probléma nálatok az elhízás és az éhezés. Hogy lehetséges ez? Kezdenek eltűnni a méhek és a pillangók, olvadnak a gleccserek, rohamosan szaporodnak az algák… Egyre csak jönnek a vészjósló jelek, de ti nem veszitek az adást. Minden egyes percben ott rejlik egy jobb jövő lehetősége, de ti nem hisztek benne. És mivel nem hisztek benne, nem tesztek semmit azért, hogy valóra váltsátok. Ezért kitartotok a szörnyű jövőnél és megadjátok magatokat neki - egy okból kifolyólag, mert a jövő semmi erőfeszítést nem igényel tőletek a jelenben. Hát igen, megláttuk a jéghegyet, jeleztük a Titanicnak, de ti elindultatok felé, méghozzá teljes gőzzel. Miért? Mert el akartok süllyedni. Feladtátok. Ez nem a figyelő hibája, a tiétek."

V mint vérbosszú - V beszéde

"Gondoltam, az idei november 5-én, melyet ma már sajnos nem ünneplünk, szakadjunk el a napi rutintól és beszélgessünk kicsit. Vannak, akik nem akarják, hogy beszéljünk, e pillanatban egyesek vezényszavakat ordítanak a telefonba, és már úton vannak a fegyveresek. Miért? Mert amíg gumibotot használnak párbeszéd helyett, a szavak ereje felbecsülhetetlen. A szavakban rejlik a lényeg. Aki jól figyel, meghallja az igazságot. Az igazság pedig az, hogy valami nagy baj van ebben az országban. Nem igaz?"

Minden héten háború - Motiváció

"…az élet is lépésekből áll, akár a futball. És ha belegondoltok, mindkét játszmában nagyon csekély a hibalehetőség. Hiszen ha egy kicsit nagyobbat lépsz vagy kisebbet, már máshova érsz. Ha egy picit lassúbb vagy gyorsabb vagy már nem kapod el a labdát, szóval minden téren a legfontosabb az időzítés. Legyen az a félidőben, minden percben vagy másodpercben. Azt akarom, hogy erre törekedjetek! Azt akarom, hogy ne csak a pályán, hanem az élet bármelyik területén erre az időzítésre törekedjetek! Fogjátok meg és ne eresszétek el a pillanatot! Mert ha egyszer el kell majd számolnotok velük, akkor tudjátok majd meg, hogy győztesek voltatok, vagy pedig vesztesek! Hogy éltetek vagy haltatok!"

Hetedik - Vége

"Csak egy ilyen szemét világban próbálhat valaki ilyeneket komoly képpel ártatlannak nevezni. Épp ez a lényeg. Halálos bűnnel találkozunk minden utcasarkon, minden otthonban és eltűrjük. Eltűrjük, mert annyira hétköznapi, triviális. Eltűrjük reggel, délben, este… de tovább már nem… Én példát mutattam, és amit tettem, azon majd elmorfondíroznak, tanulmányozzák és követik."

Tőzsdecápák - "A kapzsiság (…) egy jó dolog."

"A lényeg, hölgyeim és uraim, hogy a kapzsiság, jobb szó híján, egy jó dolog. A kapzsiság helyénvaló. A kapzsiság motivál. A kapzsiság tisztánlátáshoz vezet, keresztülvág mindenen, összefoglalja az evolúció lényegét. A kapzsiság minden formája, az élet, a pénz, a szerelem vagy a tudás iránt érzett mohóság, előreviszi az emberiséget."

Jöhet még több film, sorozat, könyv, képregény? Katt ide!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.