Hirdetés

A legjobb filmes monológok - 3. rész

|

A cikksorozat utolsó részében helyt kapnak még olyan gyöngyszemek, mint Golyófogú Tony beszéde, Gandalf lélekemelő mondatai vagy éppen Marlon Brando örökbecsű apokalipszise.

Hirdetés

A legjobb filmes monológok cikksorozatunk a végéhez ért. Az első és a második rész után egy harmadikkal zárjuk le ezt a nagyszerű utazást, ami alatt legalább annyiszor nevettünk, töltődtünk fel motivációval vagy mélyedtünk el az élet adta miértekben, mint amennyiszer felitattuk a legördülő könnycseppjeinket. Ezen monológok voltak a kedvenceink, amik között persze akadtak megkérdőjelezhető választások is, de mégis a mi szívünk ezekhez húzott, ha feltettük a kérdést. És még mielőtt rátérnénk az utolsó 11 helyezettre, mindenképp írjátok meg nekünk, hogy szeretnétek-e egy hasonló listát a sorozatokban hallható monológokról és beszédekről.

 

Hirdetés

Watchmen: Az Őrzők - "Hallottam egy viccet"

"Hallottam egy viccet: A fickó orvoshoz megy. Azt mondja, depressziós. Az élet durva és kegyetlen. Szörnyen magányos ebben a fenyegető világban. A jövő homályos és bizonytalan. Az orvos: egyszerű a kezelés. Ma este a városban lép fel Pagliacci, a nagy bohóc. Menjen el, és rögtön rendbe jön. A fickó sírva fakad. Azt mondja: Doktor Úr… én vagyok Pagliacci. Jó vicc. Mindenki nevet. Dobpergés. Függöny."

A Gyűrűk Ura: A király visszatér - "Az út nem itt ér véget"

"...Vég? Nem... Az út nem itt ér véget. A halál csak egy másik ösvény, melyre mind rálépünk. Mikor a világ szürke esőfüggönye visszagördül, s minden ezüstös tükörré válik. Akkor meglátod. (...) Fehér partokat, azon túl egy távoli országot. Mely zöld és napsütötte."

Blöff - "Kétféle golyó létezik"

"Szóval, ha nem tévedek, te vagy a főf*sz. És azok ott kétoldalt a golyóid. Kétféle golyó létezik, a bátor bikagolyó, és a löttyedt kis buzigolyó. A farok, mint olyan célratörő, és tisztán látó. Csak nincs agya. Amint p*nciszagot érez, rögtön akciózni akar. Téged is megcsapott a jó öreg p*nciszag, és hozzád csapódtak a csökött kis golyóid, hogy egy jót bulizzatok. De te összekeverted a szezont a fazonnal. Itt bizony nincs p*nci. Csak azt fogod kívánni, bárcsak p*ncid lenne. És akár egy p*cs, elkezdesz tökölni. Lankad az érdeklődésed. A két kis golyód veled együtt megy össze. Továbbá az a tény, hogy másolat van a pisztolyodra vésve, és az, hogy Sivatagi Sas 0.50 van az enyémre vésve, sajnos további összehúzódásra készteti a díszes golyóállományodat. Hát akkor kapjátok be!"

Az ördög ügyvédje - Isten monológ

"...Hadd áruljam el neked Isten egy aprócska műhelytitkát: Isten imád leskelődni. Nagy mókamester! Gondolj csak bele: megajándékozza az embert az ösztöneivel. Igazán rendkívül becses ajándék. És aztán mit csinál? Esküszöm, csakis a maga szórakoztatására, hogy jókat mulathasson a kozmikus, privát vetítőtermében; mindenre sorban tilalomfát állít. Nézd, de ne érintsd! Érintsd, de meg ne ízleld! Ízleld, de le ne nyeld! És mialatt te ugrálsz az egyik lábadról a másikra, ő vajon mit csinál? Akkorákat röhög rajtad, hogy majd' megszakad belé! Szemellenzős, szadista, abszolúte nemtörődöm-uraság! Őt imádjam netán? Soha!..."

Apokalipszis most - "A Borzalomnak arca van… a Borzalommal jóban kell lenni"

"Láttam a borzalmakat, amiket maga is. Ahhoz nincs joga, hogy gyilkosnak nevezzen, de ahhoz van, hogy megöljön. Joga van, hogy megtegye, de nincs joga ítélni felettem. Lehetetlen szavakkal, mégis kell azoknak… azoknak, akik nem tudják, mit jelent a Borzalom… a Borzalom. A Borzalomnak arca van… a Borzalommal jóban kell lenni. A Borzalom és az erkölcsi terror a barátaink. Ha nem így van, akkor félelmetes ellenségek. Igazi ellenségek… Emlékszem, a különleges alakulatnál… mintha ezer évszázada lett volna… Egy táborba mentünk beoltani néhány… gyereket. Elmentünk, miután beoltottuk őket gyermekbénulás ellen… Egy öregember szaladt utánunk sírva. Visszamentünk… visszamentünk és láttuk, hogy levágták az összes beoltott kart. Ott voltak egy halomban. Egy halom… kis karocska. És… emlékszem… én… én is sírtam, úgy zokogtam, mint… mint egy… nagymama."

A cikk folytatódik, lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.