Hirdetés

Ki rendezze az Acélember 2-t?

|

Alighogy felmerült a folytatás lehetősége, máris a lehetséges rendezők névsoráról pusmognak az Acélember folytatása kapcsán.

Hirdetés

A minap hivatalossá vált, hogy a Warner máris fejleszti az Acélember folytatását. A folytatásról értelemszerűen még semmit sem tudni -  azon kívül, hogy prioritást élvez a stúdiónál - sem azt, hogy mikor érkezik a mozikba, sem azt, hogy ki rendezi, hiszen vélhetően Zack Snyder sem kívánja elkötelezni magát a végtelenségig a DC filmek mellett. A Collider összeszedett néhányat a lehetséges jelöltek közül, mi pedig - a múltkori X-Men íráshoz hasonlóan - közülük szemezgetünk.

Hirdetés

Josh Trank

Kezdjük is a legnagyobb kérdőjellel. Trank sikeresen bizonyította a tehetségét Az erő krónikájában, de ehhez kellett Max Landis forgatókönyve is, valamint Dane DeHaan tehetsége. Mindemellett azt is bebizonyította a tavalyi Fantasztikus Négyessel, hogy nem tud egy nagy stúdióval együtt működni, hova tovább a kompromisszumra és a párbeszédre sem hajlandó (a forgatáson ugyebár kis híján összeverekedtek a most a folytatást emlegető Miles Tellerrel), minek után már a sajtó körúton anyázott mindenkit, akinek csak a filmhez köze volt és megakadályozta az ő vízióit. Nem valószínű, hogy valaha - vagy legalábbis a közeljövőben - nagy stúdiófilm, vagy akármilyen másik film élére állna.

George Miller

Na, ez már egy érdekesebb kérdés lenne, hogy egy ilyen veterán, mint Miller mire képes a DC Univerzumával, pláne annak fényében, hogy ő már az ezredforduló tájékán elkezdte előkészíteni a saját Igazság Ligája filmjét, azonban a költségek túl magasra nőttek, így a Warner lefújta (bezzeg a mostani minden idők egyik legdrágább filmje lesz). A Mad Max: A harag útjával Miller bebizonyította, hogy nem csak cuki kis családi filmek (Babe 1-2, Táncoló Talpak 1-2) rejlenek benne, hanem fiatalokat megszégyenítő akciókat és lendületet tud mutatni. Mindazonáltal mi inkább várnánk a Mad Max folytatását, de valóban izgalmas lenne látni egy ilyen volumenű film élén egy ekkora legendát látni.

Brad Bird

Ez sem tartozik a túl valószínű varrációk közé, lévén a kétszeres Oscar-díjas rendező most még jó darabig A hihetetlen család folytatásával lesz elfoglalva, és eddigi két, az élőszereplős filmek világában tett kirándulása elég felemásan sikerült. A Mission: Impossible: Fantom Protokoll a széria egyik legjobbja lett, nem kis részben Brad Bird humorának és öniróniájának hála (ami ráférne a DC filmjeire), a Holnapolisz viszont túlságosan retro volt a közönségnek és méreteset bukott. Ettől függetlenül egy élőszereplős szuperhősfilm élén megnéznénk őt is, csak az nem biztos, hogy pont az Acélember 2 lenne az.

Kathryn Bigelow

Na, ő viszont igazi tökös húzás lenne! Már amennyiben a Warner szabad teret adna egy ekkora költségvetésű filmnél az Oscar-díjas rendezőnőnek (és amennyiben őt érdekelné egy effajta projekt). Ugyanakkor A bombák földjén, vagy a Zero Dark Thirty voltak annyira nyers, odavágós, mindemellett fajsúlyos mozik, hogy ez akár még Superman legújabb kalandjának a javára is válna.

Matthew Vaughn

A brit fenegyerek egyszer már visszaadta a mutánsok méltóságát, mikor megrendezte az X-Men: Az elsőket, ráadásul rekord idő és nyomás alatt, így talán ezzel is megbirkózna a közismerten comic geek direktor. Az már más kérdés, hogy lenne-e ehhez egyáltalán kedve, hiszen Vaughn inkább egyfajta szerzői filmes, aki a mutánsokat is úgy otthagyta Tökiék kedvéért, mint a sicc, amiért nem győzünk mind Az eljövendő múlt napjait, mind a Kingsmant látva elég hálásak lenni. Szóval, talán nem baj, ha inkább a saját útját járja.

Bennett Miller

Ha pedig már a szerzői filmeseket említettük, akkor itt van azok egyik legnívósabb díszpéldánya. Miller bizonyította a Capote és a Foxcatcher rendezésével, hogy ért a sötét tónusú, mély karakterdrámákhoz és amennyiben a DC maradni kíván ezen a vonalon, nem is lenne rossz választás. Ugyanakkor Millert nem valószínű, hogy érdekelné egy ilyen típusú projekt, ahol ennyire nem járhatja a saját útját és nagy a stúdiókényszer. De ne felejtsük el, hogy annak idején Christopher Nolanről se hitték volna sokan, hogy visszaadja egy hős méltóságát és megreformálja a zsánert.

Joss Whedon

Pont ő maradna ki? Whedon ugyan egy kicsit besokallt a Marveltől a Bosszúállók: Ultron kora kapcsán, de azóta már megbékélt és hamarosan újnak a Marvelnek rendezhet, talán éppen a Captain Marvelt. Ez vélhetően ütne egy esetleges Acélember 2-t - legalábbis ha abból indulunk ki, hogy kiemelt fontosságú a projekt - de a rendező korábban már tett olyan kijelentéseket, hogy szívesen rendezne DC filmet. A korábbiak fényében mi pedig szívesen néznénk.

Francis Lawrence

A rendező a múltkori X-Menes összeállításban is szerepelt és nem hiába. Egy minőségi iparos ő (talán jobb is annál), aki kihozta a maximumot a Poszátából, de a nyersebb, brutálisabb képregény adaptációk sincsenek az ellenére, hiszen első rendezése pont a DC és a Warner berkeiben készült és noha a Keanu Reeves-féle Constantine-nak nem sok köze van a képregényes eredetihez, a film körül azért kialakult egy kisebb fajta kultusz.

F. Gary Gray

Ha a Warner viszont semmit sem akar kockáztatni, arra az esetre is van megoldás. Gray igazi kisiparos olyan rendezésekkel, mint A törvénytisztelő polgár, Az olasz meló, a Nincs alku vagy a soron következő Halálos Iramban, de annak legalább elsőrangú. És ha azt vesszük, hogy a DC eddig mindig többet markolt, mint amennyit kellett volna, talán pont egy ilyen rendező kellene Kal-El legújabb kalandjainak az élére.

Phil Lord és Chris Miller

Ez a két srác majd minden nagyobb mozi kapcsán szóba kerül az utóbbi időben Hollywoodban és nem hiába. Mind animációs munkáik, mint a Derült égből fasírt és A Lego-kaland, mind pedig a két Jump Street mozi burjánzik a kreativitástól,  műfajokkal való játszadozástól és azok beható ismeretétől. Az elkövetkező két évben viszont Han Solo különfilmjével lesznek elfoglalva és talán utána, a folytatásokra is maradnak. Ők egyébként is inkább a könnyedebb hősökben mozognak otthon, ezért sem véletlen, hogy az Ezra Miller féle Flash-mozi forgatókönyvét eredetileg ők írták.

Damien Chazelle

A Whiplash direktora is inkább csak amolyan vágyálom, hiszen eddig jobbára szerelemprojekteken dolgozott, legalábbis a J.K. Simmonsnak Oscart hozó mozi mellett a La La Land is annak ígérkezik. Ugyanakkor a Cloverfield Lane 10 forgatókönyvében való segédkezését is beleszámítva ezekből kitűnik, hogy egy tehetséges filmesről van szó, akinek jelentős kiugrási lehetőséget biztosítana egy ekkora mozi dirigálása... amennyiben a stúdió túlzott beleugatása nem vágná tönkre egy életre a karrierjét.

Alex Garland

Az elsősorban forgatókönyvíróként (28 nappal később, Napfény, Dredd) funkcionáló Garland tavaly rendezőként is bizonyított az Ex Machina-val és már készíti 2017-re Annihilation című újabb rendezését Natalie Portmannel és Oscar Isaac-kel. Ő is túlságosan függetlenfilmes ahhoz, hogy elcsábuljon Hollywood hívó szavára, de sohase lehet tudni.

Drew Goddard

A ház az erdő mélyén direktora, valamint a Mentőexpedíció forgatókönyvíróját már könnyűszerrel lehetne elcsábítani, lévén hatalmas geek, a Daredevil sorozatból is jócskán kivette a részét és a sors még nagyon adós maradt neki egy Sinister Six mozifilmmel. Ha az nem valósulna meg, talán Supermannel is beérné, és a kultikus horror hommage-t elnézve, tiszteletteljesen nyúlna mind az alapanyaghoz, mind a zsánerhez. 

Christopher McQuarrie

Az utóbbi időben Tom Cruise házi rendezőjévé avanzsáló forgatókönyvíró talán jóbarátja nélkül is megállná a helyét (hacsak nem hozza be mondjuk Brainiac-ként, akkor aztán örülne az egyháza), hiszen a Jack Reacher korrekt, a Mission: Impossible - Titkos Nemzet pedig kifejezetten szép számokat produkált. Mindemellett az akciórendezésbe is szépen beletanult és a legutóbbi lehetetlen küldetést - ha nem is hibátlanul, de - szépen visszavitte a kémthrillerek világába, ergo talán a DC filmjeit is sikeresen gatyába rázná.

Jonathan Levine

A rendező inkább a szereplők közti interakciók nagymestere, miközben tökéletesen eltalálja a fiatalok lelkivilágát, erről már tanúbizonyságát adta mind a Fifti-fiftiben, mind pedig a megacuki Eleven testekben. Egy nagy stúdiófilmmel ő is kétségtelenül szintet lépne, már amennyiben van benne erre hajlandóság.

Zack Snyder

Pont a látnoki erejű rendező maradna ki? Habár van egy olyan sejtésünk, hogy az igazság Ligája után Snyder leteszi a lantot - legalábbis ami a DC hőseit illeti - nem kizárt, hogy még visszatér. Ha végre egy érdemi forgatókönyv kerülne a kezei közé és a látnoki erejét is visszafognák  (a most a DC élére álló Geoff Johns ezt végülis simán meglépheti), akkor egy valóban szórakoztató és látványos film kerekedhet belőle. Plusz az első részben Snyder szépen visszafogta a rá jellemző maníros megoldásokat (lassítás, pózolás) és az akciók is kellően dinamikusak voltak (különösen a smallville-i jelenetsor), úgyhogy ha egységesre akarják a látványvilágot, ez még egy simán járható út lenne.

De ezek most csak ötletelések Hollywood részéről és a befutó esetleg valaki olyan lesz, akire senki sem gondolt. Ti kinek a vízióját látnátok a legszívesebben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.