Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered a musicaleket?

|

Egy kiadós énekelgetésre sosincs rossz időpont.

Hirdetés

Nem mindannyian szeretjük a musicaleket. Sajnos ez egy olyan makacs tény, minthogy az ég kék, a fű pedig zöld. Viszont azok, akik szeretik ezt a műfajt, teljes szívükből szeretik és számukra - teszem azt - a Kalifoniai álom parádés, autópályás nyitójelenete, vagy éppen Gene Kelly táncos, éneklős megnyilvánulásai az Ének az esőben-ből eksztatikus örömöt jelentenek. Most leginkább nekik, a műfaj rajongóinak kedvezünk a soron következő kvízünkkel. 

Hirdetés

Szerencsére a műfaj - bár már sokszor temették és már nem feltétlen van akkora sikere, mint régebben - még korántsem halt meg és néha beköszön egy-két instant klasszikus, amit még évekig keblünkre ölelhetünk. Ilyen volt a már említett Kaliforniai álom, ilyen volt most Austin Butler főszereplésével és Baz Luhrmann rendezésében az Elvis és merjük remélni, hogy nem fogunk sikítva rohanni az új Matilda-feldolgozás elől sem. A musical már a húszas évek óta velünk van és ez alatt az idő alatt rengeteg változáson ment keresztül, rengeteg rendező tette hozzá a magáét és ha csak egy film erejéig, de reformálta meg azt.

Megtanultuk, hogy nem csupán egy csupaszív, vidám történetet és érzéseket lehet vele kommunikálni (Táncos a sötétben), hogy néha jól áll neki a cinizmus és a fekete humor (Chicago) és hogy Spielberg akkor is képes hozzátenni a maga zsenialitásából, ha az adott film már úgy, ahogy van tökéletes (West Side Story). De nem is húzom az időt, tessék nekilátni a kvízünknek! Jó szórakozást hozzá!

Szokás szerint kommentben várjuk az elért pontszámokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.