Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered az Alien-filmeket?

|

A kvíz közben senki sem hallja a válaszod... avagy tovább ünnepeljük az Alien-hetet, most egy tematikus kvízt hoztunk nektek!

Hirdetés

Most az Alien-hét kapcsán, pontosabban a kvíz összeállításakor merült fel bennem, hogy mennyire sokoldalú ez a franchise. Nem csupán az egymást váltó műfajokra és témákra gondolok (hiszen horrortól kezdve, akciófilmeken át, egészen a trash vonalig mindent is érintettünk 1979 óta), hanem a stílusokra és az idegentől való félelem megközelítésére is.

Nyilvánvaló, hogy Ridley Scott kézjegye nagyon erősen érződik a legutóbb megjelent darabokon (ami alól talán Fede Alvarez Alien: Romulusa lesz majd a kivétel), viszont nem lehet letagadni a tényt, hogy mennyire sok stílusban jelent már meg a savas vérű Xenomorph - és hogy milyen szórakoztató hullámvasút egymás után nézni ezeket a filmeket.

Hirdetés

Pontosan emiatt bajban is voltam, hogy hogyan közelítsem meg a kvíz kérdéseit. Végül feladtam, és csak azokat hagytam bent, amik szerintem tényleg passzolnak egy Alien-kvízhez (így "sajnos" az Alien: Covenant le is maradt). Viszont ahogy megszokhattátok már a többi kvíznél, akadnak majd egyszerű, nehéz és beugratós kérdések is, szóval nem árt majd résen lenni.

Adja magát a kérdés, nektek melyik a kedvenc filmeket a franchise-ból?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.