Hirdetés

Minden, amit a Kedvencek temetője előzményfilmről eddig tudunk

|

Stephen King újabb filmje bővül egy előzménytörténettel.

Hirdetés

Akár tetszik, akár nem, Stephen King a reneszánszát éli a filmvásznon, hiszen ritkaságszámba megy az az év, amikor ne jelenne meg legalább egy adaptációja a Horrorkirály történeteinek. Idén már megkaptuk A mumus remake-et, illetve talán A borzalmak városa is debütálni fog végre, ám az már bizonyos, hogy októberben a Paramount+-ra fog érkezni az előzményként szolgáló Pet Sematary: Bloodlines (Vérvonalak) film is.

Ez nem konkrét King-novellát vagy -regényt dolgoz majd fel, hanem ugyanolyan tartalom lesz, mint az Az előzménysorozata, ami a már meglévő univerzum kibővítését célozza meg. Ahogy pedig az HBO Maxra érkező szériáról, úgy most a Bloodlinesról is összegyűjtöttük nektek a meglévő infókat az internet bugyraiból.

Hirdetés

Mihez fog kapcsolódni?

A Bloodlines a 2019-es Kedvencek temetője feldolgozás előzménye lesz. 50 évvel a film eseményei előtt fog játszódni, azaz 1969-ben, és a fiatal Jud Crandall történetét fogja elmesélni. Az ifjú Jud arról álmodozik, hogy maga mögött hagyja Ludlow-t, ám a várost körbelengő gonosz erők ezt nem hagyják annyiban.

Mikor jelenik meg?

A Pet Sematary: Bloodlines október 6-án debütál az Egyesült Államokban és Kanadában a Paramount+ streamingplatformon. Miután ez már nálunk is elérhető a SkyShowtime-on keresztül, így jó eséllyel Magyarországon is a világpremierrel egyidőben nézhetjük meg, vagy legalábbis kis csúszással. Egyelőre arról nem szól a fáma, hogy a Bloodlines mozis vetítéseket is kaphatna-e, de nincs teljesen kizárva, hogy az október végi Halloweenhez közeledve ezt ne használná ki a stúdió.

Miről szól?

Mint már fentebb említettük, az előzményfilm azt mutatja be, hogy a fiatal Jud Crandall miként ismerkedett meg a holtak feltámasztásához asszisztáló temetővel. A 2019-es filmben John Lithgow alakította az idős Judot, aki igyekezett megóvni a Creed családot. A Bloodlinesban a fenti képen látható Jackson White (Rohammentő, Tell Me Lies, Mrs. Fletcher) bújik Jud fiatalabb verziójának bőrébe. Jud örökre el akarja hagyni Ludlow városát, ám ő és barátai hamarosan egy ősi gonosszal találják magukat szemben, mely mindent el akar pusztítani. A Bloodlines kifejezetten azt célozza meg, hogy kibővítse a Kedvencek temetője univerzumát, tehát a szóban forgó temető működéséről is megtudhatunk további információkat. Valamint arról is lehull a lepel, hogy végül Judnak miért kellett abban a városban maradnia, amit korábban mindenképp el akart hagyni.

Ki szerepel benne?

Jackson White főszereplőként bizonyíthat a nézők előtt. Hozzá csatlakozik Pam Grier (Jackie Brown, A vasöklű férfi), Jack Mulhern (Easttowni rejtélyek, A Társadalom), Forrest Goodluck (A visszatérő, Cherry), Samantha Mathis (Amerikai pszichó, Milliárdok nyomában), Henry Thomas (E.T. A földönkívüli, New York bandái), valamint a legnagyobb húzónév, David Duchovny (X-akták, Kaliforgia) is. Natalie Alyn Lind (A Goldberg család, The Gifted - Kiválasztottak) is felbukkan egy még meg nem erősített szerepben - egyelőre azt pusmogják, hogy ő játssza majd Normát, Jud szerelmét.

Ki készítette?

A King adaptációktól már megszokhattuk, hogy sokszor kapnak lehetőséget elsőfilmes rendezők a bizonyításra. Nincs ez másként a Bloodlines esetében sem, ami Lindsey Beer rendezői debütálása lesz, aminek forgatókönyvét Jeff Buhlerrel (Kedvencek temetője, Stúdió 666) együtt írták meg. A producerek között szerepel Lorenzo di Bonaventura (Transformers), valamint Martha Fernandez (Elveszett kincsek vadászai, Game On), Natalia Maymi, Vanessa Mendoza (Hancock, Die Hard 4.0) és Mark Vahradian (Transformers, Kedvencek temetője), míg a film operatőri munkáit Benjamin Kirk Nielsen (Valaki figyel, 29) látta el, zenéjét pedig Brandon Roberts (A félelem utcája 2. rész: 1978, The Twilight Zone, Árok) szerezte.

Mi a háttér?

A Bloodlines tehát a 2019-es film előzményeként szolgál. A Kedvencek temetője legújabb adaptációja elérhető az Apple TV+-on, úgyhogy a Bloodlines előtt érdemes lesz meg- vagy újranézni a kontextus érdekében. Stephen King 1983-as regényét egyébként 1989-ben adaptálták először filmre (ez megtekinthető a SkyShowtime-on), aminek kasszasikerét követően 1992-ben egy folytatást is kapott, ami viszont a kritikusok és a nézőközönség körében is elhasalt. A Paramount tehát most direkt folytatás helyett egy előzményfilmmel igyekszik ennek a King-történetnek a jóhírnevét tovább öregbíteni.

Ti hogy látjátok ezt a projektet? Felesleges bőrlehúzás, vagy érdekes koncepció?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.