Hirdetés

Öt mese, amit horrorként is lehetne adaptálni

|

A Micimackó: Vér és Méz természetesen a Puliwood szerkesztőségét is megihlette.

Hirdetés

A "várva várt" Micimackó: Vér és Méz végül csak berobogott a mozikba - még itthon is -, és ha a kritikusokat nem is győzte meg, ahogy minket sem, egyelőre a 2023-as év első pénzügyi sikersztorijaként hivatkozhatunk rá.

Ahogy pedig a nézők lassan belefásulnak a képregénytörténetekbe, és valami újra várnak, élünk a gyanúperrel, hogy a következő egy-két évben futószalagon érkezhetnek a mostani Micimackó adaptációhoz hasonló "paródiahorrorok".

Hirdetés

Az biztos, hogy a Micimackó: Vér és Méz folytatását megkapjuk (ilyen megtérülés mellett végképp nem fogják magukat meggondolni a stúdiók), és érkezik még a Bambi horror is. Ha pedig már tényleg egy ilyesféle trend van kialakulóban, a Puliwoodnál mi is gondoltunk egyet, és bedobtunk öt mesét a közösbe, ami kaphatna egy horroros adaptációt - és talán egyeseknél még több gondolkodást és tanakodást is belepakoltunk a koncepcióba, mint amit Rhys Frake-Waterfieldék tettek a Micimackó kapcsán.

Pán Péter - A babaarcú sorozatgyilkos

A gyerek, aki egyszerűen nem tud megöregedni. De vajon ez az örök fiatalság a lelkére, személyiségére is érvényes? Mit csinál egy babaarcú fiú, ha azt látja, hogy "kortársai" felnőnek, becsajoznak, ő meg fokozatosan a háttérbe szorul az életükben. Próbálná persze követni a haverok mintáját, de a nők egyszerűen nem tudják komolyan venni őt, sőt…

A sok visszautasítás, a gúnyolódások pedig könnyen rossz útra tudják terelni az egészséges szülőminta hiányában szenvedő Pán Pétert. Az elején még csak őszinte baleset lenne, ahogy a felhők közé vitt randipartner váratlanul kicsúszik a karjaiból és szörnyű halált hal, de aztán Pán Péter egyre tudatosabban keresné a hasonló szituációkat, melyeknél a randipartnernek kétszer is meg kell gondolnia magát, hogy hogyan reagál a babaarcú fiú közeledésére. (Időközben böngészgetve kiderült, hogy Frake-Waterfield már 2022 novemberében belengette a Pán Péter horrorfilm érkezését.)

101 kiskutya - A megveszett kutyahad

Szörnyella de Frász dörzsöli már a tenyerét, hiszen csatlósai jelentik, hogy összegyűjtötték a környék összes dalmatáját. Legújabb szőrmekabátjának alapanyaga kipipálva. Ám amikor legközelebb hívja beosztottjait, azok nem veszik fel. Dühében felkeresi a titkos kutyagyűjtő kennelt, ám amikor benyit, habzó szájú, agresszív kutyahadsereggel találja szembe magát, Szörnyella pedig ott helyben szörnyű, de megérdemelt halált hal.

A csatlósok mérhetetlen kompetenciájukban egy veszett egyedet is begyűjtöttek a többivel együtt, aki sikeresen megfertőzött mindenki mást a bezártságban. A probléma, hogy a kutyák a "rosszlány" kiiktatásával nem állnak le, és őrjöngésbe kezdenek a környéken. Zombihadseregként fertőzik meg a kutyatársakat, a városlakók pedig hirtelen az ősidőkben találják magukat, még mielőtt az emberiség domesztikálta volna a farkasokat.

A dzsungel könyve - Bosszú a dzsungelből

Maugli, az éveken át elveszettnek hitt gyerek váratlanul előkerül az őserdőből, az emberek pedig minden fenntartás nélkül fogadják be őt. Maugli eleinte problémába ütközik a nyelv elsajátításával, de az időnkénti dühkitöréseken kívül jól halad a társadalomba való visszaintegrálódása. Annyira jól, hogy csakhamar a falu vadászcsapatában találja magát, és együtt mehet ki velük vadászni egykori otthonába. Ám miután párba rendeződnek, Maugli társa gyors halált hal - farkasok tépik szét őt, majd hamarosan a vadászcsapat többi tagja is hasonló sorsban részesül.

Maugli minden egyes hullához egy-egy szőr-, illetve bőrdarabot helyez le: Akeláét, Baluét, Bagiráét, Lajcsiét, Káét, sőt Sírkánét is. Maugli bosszút áll az emberek által levadászott barátaiért és ellenségeiért, ám amikor visszatér a faluba, hogy közölje a vadászok családtagjaival a szomorú hírt, azok átlátnak a szitán, és helyben felkoncolják őt. A halálos döfést egyenesen az a lány viszi be, aki Maugli szívét a leginkább megdobogtatja, bizonyítva azt az örökérvényű törvényt, miszerint a bosszú bosszút szül - és legtöbbször még a szerelmet is felülírja.

Titan - Időszámításunk után - Korhatáros űrkaland

Valljuk be, a Titan A.E. eredeti verzióját már eleve nem sok választja el a 18-as karikától. Talán ez volt az első olyan mesefilmem a moziban, amin úgy igazán féltem, hiszen az idegen faj könyörtelen és félelmetes volt a 11 éves énem számára. Egyszerűen itt csupán egy korhatáros remake-re lenne szükségünk, hogy a gondolatkísérlet alaptézise érvényesüljön.

Az idegenek kaphatnának még félelmetesebb külsőt, a harcok során még több vér fakadhatna és még több testrész szakadhatna le a torzókról, hogy egy gore-ban gazdag animációs sci-fit kapjunk.

A szépség és a szörny - A megválthatatlan szörny

A szépség és a szörny az egyik legszebb mese a Disneytől, egyben az egyik legkönnyebb alapanyag, amit horrorba is át lehetne ültetni, hiszen már eleve alkalmaz horrorpaneleket a 84 perces játékideje alatt. A történet egyben egy megváltástörténet is, melyben a szörnnyé változtatott herceg felismeri saját hibáit - de mi lenne akkor, ha ez nem történik meg soha? Mi történt volna, ha az átok feloldásának határideje letelne, és hercegünknek nem maradna más hátra, mint szörnyként végigélni az életét?

Innen már nagyon könnyen érhet el főhősünk arra a pontra, hogy amennyiben szörny kellett nektek, úgy szörnyet kaptok. Akár a gévaudani rémfarkas történetével is lehetne ekkor már vegyíteni a koncepciót, hogy kapjunk egy kosztümös filmet, melyben egy teljesen megvadult, de rendkívül intelligens szörny vadássza le egy francia vidéki falu lakosságát. A bestia éhségét szüzek feláldozásával igyekeznének tompítani a helyiek, ám ez csak még több konfliktust szülne az emberek között, főleg miután Belle-re esik a helyi tanács választása.

Mi hirtelenjében ezt az öt koncepciót eszkábáltuk össze, de valljuk be: nagyon egyszerűen lehetne kiforgatni bármelyik mesét, hogy egy horrorfeldolgozást kapjunk belőlük, úgyhogy a variációk száma tényleg végtelen. Ti milyen koncepciót látnátok szívesen a moziban? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.