Hirdetés

Legyenek gonosszabbak a gonoszok a Suicide Squad folytatásában?

|

Kicsit elmékedtünk arról, milyen legyen a Suicide Squad második része.

Hirdetés

A Suicide Squad elég vegyes fogadtatásban részesült, de 750 milliót szakított végül a pénztáraknál, így nem is volt kérdés a folytatás, amin már dolgoznak a Warnernél, amikor persze nem éppen a Batman okoz nekik fejfájást. Már a rendezőt is kinézték maguknak, Mel Gibson személyében, aki hosszú évek után lopta vissza magát Hollywood szívébe. (Miközben persze a Gotham Sirens is készülőben van.) Ha esetleg Gibson és a Warner összetársulna, az egy remek kezdet lenne, de mindenképp el kell gondolkozni, hogyan fogják kijavítani az első rész szembetűnő hibáit és merre tovább.

Hirdetés

A Suicide Squad különlegessége mindig is abban rejlett a képregények során, hogy tényleg rossz emberek alkotják, önzőek és nem törődnek a következményekkel. Amanda Waller és a kormány elsősorban politikai célokra használták őket - például túszmentésre, vagy terrorista szervezetek ellen, amiknek a soraiban megtalálható volt néhány szuperképességgel rendelkező egyén is. Korruptnak erős lenne nevezni az egységet, viszont a velejéig romlott volt, akik csupán eszközök voltak a kormány szemében és csakis önös érdekeket szolgáltak. Határozottan nem a világ megmentésére, szörnyek leküzdésére hozták össze őket.

A filmben David Ayer és a többiek viszont könnyebben befogadhatóvá tette őket, hogy ne csak empátiát érezzünk irányukba, de szeressük is a karaktereket. Kicsit "cukormázba" csomagolta őket, hisz a legfontosabb pillanatban összefognak és (anti-)hőssé avanzsálódnak, készek lennének feláldozni magukat a "nagyobb jó" érdekében. Most, hogy ez mennyire volt jó döntés, vagy sem, arról már értekezett az internet népe a nyár folyamán eleget, nézzük egy kicsit máshonnan.

Ennyi év után már láttunk elég szuperhőst, akik mindenki más érdekeit a sajátjuk elé helyezik és harcolnak a gonoszok ellen, nem lenne-e érdekesebb kicsit visszakanyarodni a képregényes karakterekhez, az igazán rosszakhoz? Bemutatni egy csapatot, akiknek a tagjai szívből gyűlölik egymást és a helyzetet, amibe kerültek és az őket irányító fejesek sem sokkal jobbak náluk. Nem azért halnak meg mert azt akarják, hanem mert valaki odafent megnyomott egy gombot és feláldozhatónak titulálta. Behozni egy olyan rendezőt, akitől nem egy újabb szuperhősös filmet várnak el, hanem egy brutális akció filmet, a középpontban például egy olyan bérgyilkossal, aki nem a lányát nevelgeti és emberibb lesz számunkra, hanem egy gyilkost, akit totál hidegen hagy, hogy mások halálán gazdagszik meg. A kérdés csak az mennyire eladható, ha "gonoszok" a főhősök? Amikor eljutunk arra a szintre, hogy kiegyeznek az egyik rosszal, mert azt legalább ismerik és van náluk rosszabb, ráadásul kizárólag egy célt szolgálnak és ha mégsem sikerül leváltják őket. Nincs megbánás és nincs kegyelem. 

PG-13 korhatárban biztosan nem működne, és nemcsak az erőszak miatt, hanem a morális ellentmondások sem éppen a könnyű családi fogyaszthatóságukról híresek. Nehéz elképzelni, hogy ne lenne rá igény, de be kellene vállalnia a Warnernek? Mit vártok el igazából egy Suicide Squad folytatástól, mehet tovább a vicceskedés és a hősködés, vagy jöhet a romlott rendszer, ami egyáltalán lehetővé tesz egy ilyen egység megalkotását?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.