Hirdetés

Szavazz: te örülnél neki, ha a Netflixre hetente jönnének az új sorozatepizódok?

|

A Netflix egyik legnagyobb húzóereje az volt, hogy sorozatainak évadait egyszerre le tudták darálni az előfizetők, de a fogyasztói igények átalakulásával és a riválisok térnyerésével ez megváltozhat.

Hirdetés

A Netflix nagyot újított vele, hogy szinte minden sorozatának összes részét elérhetővé tette az előfizetői számára, akik azonnal rá is vethették magukat a teljes évadra, így egy kiadós darálás után akár már másnap mehetett a lelkes eszmecsere a családtagokkal, haverokkal, ismerősökkel. Az újdonság és a befejezés varázsát ez egyaránt megadta, ugyanakkor benne volt a pakliban, hogy a nagyipari sorozatgyártás miatt még akkor is gyorsan elsikkad egy-egy széria, ha az éppen tetszett. 

Hirdetés

A Netflix sokáig ragaszkodott ehhez a modellhez, ám pár napja érkezett egy elemzői jelentés a Puck News-tól, miszerint a vállalat vezérigazgatója, Reed Hastings eddig a sorozatdara mellett állt, ám most fontolgatni kezdte annak lehetőségét, hogy átálljanak a heti egy epizódos megjelenésre. Nem kell hozzá sherlocki elme, hogy rájöjjünk, a Netflix a versenytársak miatt változtathat a megszokott formulán, hiszen a nagyobbak közül az HBO Max, a Disney+ és az Amazon Prime egyre több előfizetőt szipkázhat el az olcsóbb előfizetési lehetőségeivel és egyedi tartalomkínálatával.

Ezek pedig heti bontásban mutatják be a legújabb szériáikat, elég csak a Trónok harca előzménysorozatára, a Sárkányok házára, az A Gyűrűk Ura franchise-t bővítő A hatalom gyűrűire vagy éppen a Disney Marvel-sorozataira gondolni. A heti epizódos megoldásnak ugyanis megvan az az előnye, hogy sokáig beszédtémát jelent, folyamatosan a köztudatban marad az adott tartalom és kevesebb esély lehet arra, hogy egy évaddara után gyorsan le is mondja valaki az előfizetést. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Persze a Netflix részéről ez nem teljesen példa nélküli lenne, hiszen voltak már sorozatai, amit ketté szedett, elég a Stranger Things 4. évadára gondolni, de hasonló volt a helyzet például az Ozark utolsó szezonjánál is. A jövőben pedig olyan kiemelt tartalmakkal fog bővülni a reklámos csomag bevezetésével és a fiókmegosztások visszaszorításával házaló streaming szolgáltató felhozatala, mint a Vaják 3. évada, A korona 5. évada, a Horizon Zero Dawn sorozat és a Squid Game folytatása.

A kérdés tehát adott: ti örülnétek neki, ha a Netflix átállna a heti epizódos modellre?

Természetesen kommentben várjuk a bővebb véleményeket, prókat és kontrákat egyaránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.